Skip to main content
DA / EN

Færdiguddannede fortæller

”Jeg arbejder for Vattenfall Vindkraft A/S og Syddansk Universitet, hvor jeg laver en erhvervs-ph.d. Mit job går ud på at bruge eksisterende koncepter for vedligehold fra andre brancher og videreudvikle disse, så de passer til vindmølleindustrien.
Mit arbejde er en rigtig god blanding mellem forskning og praktiske udfordringer i en stor virksomhed, der arbejder på tværs af landegrænser. Det giver mig god mulighed for at opbygge et stort internationalt netværk – både akademisk og professionelt. Jeg er glad for mit job, fordi jeg kan arbejde med lige præcis det, jeg finder interessant. I mit arbejde bruger jeg min viden om innovation, processer og generelt om forskning.”
Kristian R. Petersen, projektleder og erhvervs-ph.d. hos Vattenfall Vindkraft og Syddansk Universitet.

”Jeg har grebet muligheden for en karriere i finansverdenen, hvor jeg arbejder for Nordea. Her er jeg en del af deres kandidatprogram (graduate programme), hvor jeg arbejder som global produkt- og processpecialist i afdelingen for autentificering og økonomisk anti-kriminalitet. Mit job indebærer, at jeg identificerer risici, skaber gode forretningsbetingelser og udvikler end-to-end løsninger, der vil gøre hele Nordea-koncernen kompatibel med de regler og krav, der gør sig gældende verden over.
I mit daglige arbejde bruger jeg den evne til at forstå og kommunikere om it på et teknisk plan, som jeg har fået med fra min Engineering, Innovation and Business-uddannelse. Samtidig trækker jeg på mine kompetencer til at overføre ideer, resultater og løsninger til erhvervsmæssige kontekster og strategier.
Den finansielle sektor er under forandring og tvinges til at tilpasse sig brugen af mere intelligente teknologier, anvende dataanalyser til at få indblik i, hvad kunderne ønsker, og at overholde stadig skrappere regler. Og det er sjovt og spændende at være en del af denne omfattende ændring– ja, at være med til at forme morgendagen!
Martin Sichlau-Pedersen, global produkt- og processpecialist i Nordea.

Det Tekniske Fakultet Syddansk Universitet

  • Alsion 2
  • Sønderborg - DK-6400

Sidst opdateret: 11.02.2021