Skip to main content

Samarbejder på tværs af kontinenter og faggrænser

Som analytiker hos konsulenthuset Accenture arbejder 26-årige Jens Lindemann på forskellige projekter for store danske virksomheder. Lige nu bruger han al sin tid hos en kunde i shippingbranchen, der har købt en softwareløsning, som bl.a. skal hjælpe med at optimere virksomhedens tilbudsskrivning og håndtere eksisterende kundekontrakter.

”Min rolle er at hjælpe med at indsamle virksomhedens krav til den løsning, vi leverer. Sammen med mit team sætter jeg mig ind i de behov, som virksomheden og dens ansatte har. Derefter ser vi på, hvordan vi får den samlede løsning implementeret,” fortæller Jens Lindemann og fortsætter:

”Vi er færdige med den første version af løsningen og er nu i gang med at kvalitetssikre og indsamle krav til version to. Rent praktisk betyder det, at vi lige for tiden afholder workshops med ansatte fra forskellige afdelinger i hele verden. Vi interviewer bl.a. personer fra marketing-, salgs- og finansafdelinger. På den måde forsøger vi at finde de optimale løsninger for alle parter, og det er en super spændende proces.”

Ingeniørkompetence og forretningsforståelse
I hverdagen samarbejder Jens med kolleger på tværs af kontinenter og faggrænser:
”Jeg arbejder sammen med en industrispecialist fra USA. Hun har stor erfaring med denne slags projekter samt hvad der rører sig i industrien. Samtidig har vi tæt kontakt til vores produktteam fra Indien, der består af nogle ingeniører, som har udviklet software-løsningen.”

I sit job bruger Jens både de ingeniør- og businesskompetencer, som han har fået på studiet:
”Som ingeniør har jeg en god teknisk forståelse og viden om mekatronik, elektronik og software-opbygning, hvilket jeg har stor glæde af i mit job, fordi jeg ved, hvordan it-systemer er bygget op. Samtidig trækker jeg på min forretningsmæssige viden, når jeg hurtigt skal kunne sætte mig ind i en ny kundes forretning og produkter eller har brug for at forstå virksomhedsprocesser.”

Fremtid inden for businessudvikling
Jens er begejstret for sit alsidige job og ser også en fremtid med karrieremæssige oplevelser og udviklingsmuligheder hos Accenture, der har mere end 281.000 ansatte på verdensplan.

”Jeg er glad for, at her er så mange muligheder – både i Danmark og internationalt set. Jeg synes fx, at det forretningsmæssige er super spændende og vil derfor gerne specialisere mig i den retning. Samtidig sætter jeg stor pris på, at jeg får lov til at arbejde tæt sammen med store danske virksomheder og bidrage til at løse deres udfordringer. Det er virkelig lærerigt.”

Fakta

Engineering, Innovation and Business er en civilingeniøruddannelse, der består af en bachelordel (3 år) og en kandidatdel (2 år).

På kandidatdelen arbejder du bl.a. med:

  • entreprenørskab og projektledelse
  • virksomhedsadministration og -ledelse
  • udvikling af intelligente elektroniske produkter

Det Tekniske Fakultet Syddansk Universitet

  • Alsion 2
  • Sønderborg - DK-6400

Sidst opdateret: 01.06.2021