Skip to main content
DA / EN

Vær med til at udvikle nyskabende og brugervenlige produkter

Vil du udvikle produkter, der er nyskabende og brugervenlige? Så er en uddannelse som diplomingeniør i integreret design måske noget for dig.

Når produkter skal udvikles, kan problemstillingen ses fra mange forskellige vinkler fx brugerens, teknikerens og designerens side. Det kræver viden om både teknik, bruger, markedet, økonomi, bæredygtighed, design og meget mere.
For at kombinere alle de ting, skal du være en god projektleder og ikke mindst en god teamplayer, så derfor er projekter og projektledelse en vigtig del gennem hele uddannelsen.
Vi arbejder både med en kreativ og teknisk tilgang til produktudvikling. Så du får mulighed for at arbejde med ideskabelse, design og modeller samtidig med at du arbejder i dybden teknisk med konstruktion, materialer og CAD.

På uddannelsen får du opbygget både dine kreative og dine tekniske kompetencer, så du kan løse mange forskellige produktudviklingsopgaver. Hvis du kan lide at arbejde i helheder og detaljer, så er uddannelsen lige noget for dig!

Hvad lærer jeg?

Som diplomingeniør i integreret design bliver du dygtig til mange forskellige ting. Du får en god bred viden og kompetencer i at arbejde

 • kreativt og innovativt med problemstillinger
 • undersøgende og analytisk med bruger- og markedsbehov
 • med projektøkonomi
 • systematisk med projektstyring og ledelse
 • helhedsorienteret med produktudvikling

såvel som at

 • beregne på og konstruere fysiske produkter
  udvælge materialer og produktionsprocesser  

og meget mere.

Hvordan er studiet opbygget?

Hvert semester er baseret på et hovedtema, som bliver udgangspunktet for semestrets teori- og projektarbejde.

På 1. semester får du grundlæggende viden om integreret design samt systematisk produktudvikling.
På 2. semester er der fokus begreber og metode til  udvikling af produkter, der skaber ny eller øget værdi for brugerne og virksomhederne.
På 3. semester er der fokus på konstruktion af produktløsninger samt bæredygtighed.
På 4. semester skal du sammen med din projektgruppe gennemføre et projekt i samarbejde med en virksomhed, hvor I skal arbejde med alle dele af integreret produktudvikling.
På 5. semester er der fokus på iværksætteri og innovation. I faget Experts in Teams Innovation vil du arbejde sammen med medstuderende fra andre studieretninger om at løse en konkret udfordring for en virksomhed. Desuden kan du gennem valgfag specialisere dig inden for et valgfrit fagområde. Du kan også vælge at læse 5. semester i udlandet.
På 6. semester skal du som diplomingeniørstuderende på et obligatorisk praktikophold i en virksomhed. Opholdet kan afvikles i Danmark eller i udlandet.
På 7. semester og afsluttende semester udarbejder du et afgangsprojekt –  i samarbejde med en virksomhed. 

Læs mere om uddannelsens opbygning, fag og studieordning. 

Hvad kan jeg blive?

Uddannelsen ruster dig til en bred vifte af jobtitler, hvor du både kan varetage tekniske og kreative opgaver. Du kan fx få job som projektleder, udviklingsingeniør i de teams som har ansvar for udvikling af nye produkter eller som produktudviklingschef inden for en lang række brancher og meget mere.
Læs mere om dine karrieremuligheder her.

Kan jeg læse videre?

En diplomingeniøruddannelse er en selvstændig, afsluttet uddannelse. Så efter de 3½ år er du færdiguddannet diplomingeniør og kan komme ud at arbejde som ingeniør.
Ønsker du at fordybe dig yderligere og fortsætte dine studier, kan du læse videre til Civilingeniør i Product Development and Innovation.

Derfor skal du læse...

 • Du er med til at udvikle nyskabende produkter
 • Du kombinerer dine kreative og tekniske kompetencer
 • Du lærer at tænke i helheder og styre projekter  
 • Du lærer at udvikle innovative løsninger til konkrete problemer 

Mød Trine der læser integreret design

Stemningen som ingeniørstuderende i Odense