Skip to main content
  • Dato

    24. november 2020
  • Pris

    4.500 DKK ekskl. moms
  • Sted

    SDU Sønderborg
  • Del

Tilmeld

Innovationskursus for gymnasielærere

Hvem: Gymnasielærere, uddannelseskonsulenter / fagfolk indenfor uddannelse og innovation.
Hvornår: 24. november 2020 kl.12:00
Varighed:  3 dage
Hvor: SDU Sønderborg

Hvem henvender kurset sig til?

Dette kursus er skræddersyet til gymnasielærere, uddannelseskonsulenter eller andre fagfolk indenfor uddannelse og innovation. Kurset udstyrer deltagerne med de værktøjer, der er nødvendige for, at de kan tilrettelægge spændende undervisningsforløb, der både dækker obligatorisk fagstof og afvikles ud fra innovative læringsmetoder.

Udvikle eget undervisningsforløb

Kurset fokuserer på udvikling og implementering af innovative læringsmetoder i gymnasiale undervisningsforløb. Kurset er baseret på Design Thinking-metoden og består af tre moduler. Modulerne faciliterer aktivt samarbejde imellem kursusdeltagere, men er samtidig tilrettelagt sådan, at hver enkelt deltager kommer til at udvikle sit eget innovative undervisningsforløb med udgangspunkt i fagstof af lærerens eget valg. Undervisningsforløbet bliver afprøvet i løbet af kurset og vil efterfølgende kunne implementeres direkte i undervisningen.

Fokus på didaktikken

”Innovationskursus for gymnasielærere” giver indsigt i aktuelle metoder og værktøjer til innovativ læring samt sætter deltagerne i stand til at reflektere over didaktiske valg, der træffes ved tilrettelæggelse af uddannelsesforløb med en innovativ tilgang.

Kursusdeltagerne vil opnå kompetencer, der sætter dem i stand til at udvikle uddannelsesforløb, hvor en innovativ læringsmetode er et nøgleelement. Forløbene kan involvere eksterne interessenter, f.eks. virksomheder, myndigheder og statslige institutioner, men behøver det ikke. Det vil fx også være muligt at udvikle applikationsorienterede koncepter.

Det anbefales (men er ikke obligatorisk), at to eller flere kolleger fra den samme organisation deltager i kurset for at udnytte potentialet i samskabelse og implementering af nye innovative læringsstrategier på lærernes arbejdssted.

Kursusdage, moduler og forberedelse

Hvert modul varer 5 timer. Deltagerne kan forvente forberedelse/hjemmearbejde i samme størrelsesorden per modul. De tre kursusdage er fordelt på datoerne d. 24. november 2020, d. 8. december 2020 og d. 26. januar 2021. Alle dage fra kl. 12.00-17.00.

Tilmeldingsfrist: 5. november

Alle deltagere får et certifikat ved fuld deltagelse i kurset.

Der serveres kaffe, drikkevarer og lette snacks på alle kursusdage.