Skip to main content
 • Dato

  26. august 2024 - 18. november 2024
 • Pris

  15.000 DKK
 • Sted

  Aarhus Universitet
 • Del

Søg fra medio marts

Bæredygtig ledelse

Med et masterkursus i bæredygtig ledelse bliver du klædt på til at skabe langsigtet balance i vores brug af økonomiske, menneskelige og miljømæssige ressourcer. Bæredygtig ledelse er et masterkursus fra masteruddannelsen i offentlig ledelse.

Det lærer du

Formålet med faget er at give inspiration, teorier og metoder der hjælper ledere til at skabe bæredygtige organisationer, så miljø, mennesker og økonomi spiller sammen og understøtter hinanden på bæredygtig vis.

Gennem faget får deltagerne en øget forståelse for langsigtet balance i vores brug af økonomiske, menneskelige og miljømæssige ressourcer, og det daglige arbejde med ledelse i den offentlige sektor.

 

 

Sådan giver kurset værdi til din organisation

 • Forbedring af intern og ekstern kommunikation
 • Tydeliggørelse af ledelsens/organisationens budskaber
 • Stærkere relationer til eksterne samarbejdspartnere

 

Din profil

Kurset henvender sig til dig, som er leder i den offentlige sektor, og som gerne vil blive klogere på en række brugbare kommunikationsværktøjer. De værktøjer kan du som leder bruge at blive endnu skarpere på din kommunikation i hverdagen. 

 

Kursets opbygning

Kurset består af fem hele dage med undervisning, og undervisningen veksler mellem forelæsninger, dialog og øvelser.

Derudover kan du få peerfeedback mellem undervisningsdagene.

 

Kursets indhold

 • Introduktion til kvadrantmodellen - en metateoretisk model der bidrager til at systematisere forskellige faktorer, som fremmer og hæmmer et givent fænomen, herunder trivsel og miljømæssig bæredygtighed i organisationer.
 • Trivsel og motivation med positiv psykologi, meningsfuldhed, værdier og målrammer. Hvordan hænger vores psykologiske værdier og positive emotioner sammen med trivsel og motivation, og hvordan understøtter man som leder disse faktorer?
 • Miljømæssig bæredygtig adfærd med værdier, meningsfuldhed, værdier og målrammer. Hvordan hænger vores psykologiske værdier, oplevelse af mening og målrammer sammen med miljømæssig bæredygtig adfærd?
 • Adfærdsforandringer med nudging og adfærdsdesign. Hvordan kan man skabe trivsel og adfærdsændringer ved at kompensere for eller udnytte menneskers mentale begrænsninger i hverdagen?
 • Miljømæssig bæredygtig adfærd med nudging og adfærdsdesign. Hvordan kan man bruge adfærdspsykologiske indsigter til at øge miljømæssig bæredygtig adfærd i organisationer?

Fakta om kurset

Hvornår?
Efterår

Hvor?
Aarhus Universitet

Fagmodul
Ledelsesfag (5 ECTS)


Fagansvarlig/underviser
Katrine W. Rasmussen

Pris
15.000 kr.

Kursusdage

Aarhus Universitet
27. august kl. 9.30 – 15.30
17. september kl. 9.30 – 15.30
8. oktober kl. 9.30 – 15.30
29. oktober kl. 9.30 – 15.30
19. november kl. 9.30 – 15.30

Har du spørgsmål?

Kontakt uddannelseskoordinator Nicoline Østergaard-Nielsen

 

Skriv til: masteroffentligledelse@sam.sdu.dk

Nicoline Østergaard-Nielsen

Nyhedsbrev fra SDU


Få seneste nyt om efteruddannelse og forskning direkte i din indbakke