Skip to main content

Udvikler teknologi, der hjælper mennesker

  • Denne uddannelse kan læses i Odense
  • Denne uddannelse foregår på dansk

”Jeg synes, at det er spændende at inddrage brugerne i udviklingen af en konkret løsning – når brugerne er med, sikrer man, at produktet i sidste ende bliver brugt,” siger den 20-årige Laura Uhrlund Jensen, der læser til civilingeniør i velfærdsteknologi.

”Det er rart, at uddannelsen rummer så alsidige fag – har du brug for et break i det ene fag, kan du læse på det andet. Det giver en varieret hverdag og mange specialiseringsmuligheder. Jeg vil fx gerne ud i ældreplejen eller arbejde med handicappede i sportsverdenen.”

Projekt: Applikation til smartphone
Hvert semester laver de studerende et semesterprojekt. Her har Laura bl.a. været med til at udvikle et moderne hjælpemiddel til diabetespatienter: 

”Vi har lavet en app, som sikrer, at diabetespatienten ikke går i insulinchok. Den fungerer ved, at en sensor måler personens blodsukker og sender dem til applikationen, der sætter en alarm i gang, hvis personens blodsukkerværdier er kritiske.”

”Det var et spændende projekt – ikke mindst fordi vi havde en masse brugere med ind over, både under idéudviklingsprocessen og til evaluering af den færdige løsning,” fortæller hun. 

Tid til studiejob og fester 
Selvom Laura har travlt med undervisning, lektier og projektarbejde finder hun også tid til andet: 

”Jeg har studiejob hos Teknologisk Institut, hvor jeg arbejder nogle timer om ugen. Jeg har været tutor og tager nogen gange med ud på gymnasier og fortæller om velfærdsteknologiuddannelsen,” siger hun og fortsætter: 

”Rent socialt er der jo fredagsbaren og forskellige fester. Jeg kan rigtig godt lide, at der altid er nogen, jeg kender. Man føler sig i hvert fald ikke alene!”

Fakta

Sundheds- og velfærdsteknologi er en civilingeniøruddannelse, der består af en bachelordel (3 år) og en kandidatdel.
De første tre år arbejder du bl.a. med: 

  • Brugerinteraktion
  • Sundhedsvidenskab
  • Teknologi
  • Matematisk analyse og modellering

Det Tekniske Fakultet Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230

Sidst opdateret: 27.07.2023