Skip to main content

PDI-ingeniøren bidrager bredt til virksomheden

  • Denne uddannelse kan læses i Odense
  • Denne uddannelse foregår på engelsk

”Max kommer med den nyeste viden på et højt niveau, og den viden bruger vi i praksis. Det betyder, at vi får løftet opgaverne i virksomheden, fx når det gælder om at få vores produkter på markedet,” siger Janick Lauenborg. Han er Business Development Manager hos Clayton Power og chef for Max Stelvig, der læser til PDI-ingeniør.

På billedet ses Max Stelvig og Janick Lauenborg.

24-årige Max arbejder nemlig ved siden af studiet som direktionsassistent ved Clayton Power, der er en højteknologisk elektronisk virksomhed, som laver mobile strømløsninger baseret på litium-batterier. Batterierne bliver fx brugt til lægebiler, ambulancer og andre servicebiler.

Max hjælper ledelsen med både forretningsplaner, produktudvikling, markedsundersøgelser og projektansøgninger.

Får produkterne på markedet
”Max binder udvikling, den kommercielle del og projektstyring sammen, så vi får bedre resultater. Han er typisk med til at styre processen – lige fra starten af ideudviklingen til organisering og projektledelse,” siger Janick og fortsætter:

”Max laver også beregninger på vores nye energioptimerede løsninger. Vi har fx stor glæde af hans benchmarking i forhold til gammel og ny teknologi. Generelt indgår han som en vigtig og regulær arbejdskraft hos os.”

PDI-kompetencer i spil
Som PDI-studerende nyder Max at bruge sine kompetencer og faglige viden i jobbet hos Clayton Power:

"Jobbet giver super spændende udfordringer. Vi er nu et sted, hvor produkterne er lige til at tage ned fra hylden og sælge, hvilket betyder, at organisationen skal ændres og forretningsplanen på plads. Derudover er det vigtigt at få styr på vores supply chain og få klarlagt, hvilke kompetencer vi skal bruge fremadrettet,” siger Max.

Skriver speciale for virksomheden
I sit speciale vil han skrive om tendenser i branchen, der nærmest står over for et paradigmeskifte, der går fra de traditionelle løsninger med fx dieselgeneratorer til bæredygtige løsninger, hvor litium kommer til sin ret.

”Litium er et dyrt alternativ på kort sigt, men meget billigere på den lange bane. Vi er med i udvikling med helt nye teknologier, og det betyder, at vi også bruger meget tid på at kommunikere ud til kunderne, hvad vores produkter kan bruges til,” siger Max, der – hvis alt går efter planen – bliver ansat Clayton Power, når han har afleveret sit speciale.

Fakta

Produktudvikling og innovation er en civilingeniøruddannelse, der består af en bachelordel (3 år) og en kandidatdel(2 år).
De tre første år arbejder du bl.a. med:

  • Produktudvikling
  • Strategisk marketing
  • Global produktion
  • Salg på internationalt niveau.

Det Tekniske Fakultet Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230

Sidst opdateret: 26.07.2023