Skip to main content

Studieliv

Studiemiljø på medicinstudiet ved Syddansk Universitet

Ved siden af undervisningen er der rig mulighed for at deltage i aktiviteter udover selve studiet. Du kan engagere dig i studenterrådet, Filmklubben, studenterrevyen eller foredragsforeningen. Medicinstuderende har en international organisation, IMCC, som bl.a. arrangerer klinikophold i udlandet for studerende. Foreningen af Danske Lægestuderende (FADL) formidler vikar-arbejde til medicinstuderende efter forudgået kursus.

Hver fredag afholdes der fredagsbar på campus, og på udvalgte fredage i løbet af semestret afholdes fredagsbar på J. B. Winsløws Vej (Winsløwparken). Hold øje med opslagstavlerne og Sund & Hed.

Studiestart på medicin

På medicinstudiet er der studiestart i september og februar måned. I de første dage af studiet er der en praktisk introduktion til byen og universitetet, så du kan finde rundt. De sociale tutorer sørger for, ved en række arrangementer i den første måned, at du lærer dine medstuderende godt at kende, til gavn for det kommende samarbejde mellem de studerende indbyrdes. På studiestartsdagen bliver du som studerende inddelt i en studiegruppe med 10-14 studerende. Du er del af denne studiegruppe hele første semester. Hver studiegruppe får tildelt en faglig tutor, som er en ældre medicinstuderende, der fungerer som vejleder og supervisor. I løbet af den første måned skal du sammen med din studiegruppe udarbejde en mindre, videnskabelige opgave. Timerne med din studiegruppe er ikke skemalagt forud for studiestarten, du vil derfor på førstedagen af din studiestart få et særskilt skema af din faglige tutor. Fremmødet til disse timer er obligatorisk og timerne kan afholdes i tidsrummet 8-18.

Undervisning på medicinstudiet

Undervisningen på medicinstudiet foregår både på Campus, i klinikbygningen på Odense Universitetshospital og i Winsløwparken. Uddannelsen er et studium, hvor der lægges vægt på, at du erhverver en stor del af din viden ved selvstudium. For at motivere og stimulere til denne proces afholdes forelæsninger, holdundervisning og gruppearbejde. Der er praktiske elementer med laboratorieøvelser, færdighedstræning og klinikophold.
Det er en stor fordel at deltage i læse- og studiegrupper, hvor man sammen kan gennemgå målbeskrivelser, løse opgaver og lignende.