Skip to main content

Studerende fortæller - Carsten

  • Denne uddannelse kan læses i Odense
  • Denne uddannelse foregår på dansk

Internationalt energiprojekt i Finland
- Semestret i Finland er min største oplevelse under studiet. Deltagerne kom fra hele Europa, og i min gruppe var der for eksempel også spaniere, finner og nordmænd. Samtidig kom vi fra fem forskellige ingeniørfaglige retninger, og det var super fedt – og udfordrende - at arbejde på tværs af faglighed og traditioner. Derfor var projektet unikt og meget udviklende både fagligt og personligt, lyder det fra Carsten, der klart anbefaler andre studerende at læse et semester i udlandet.

Finsk ø fik vindmøller
- Det var spændende, fordi vi selv var med til at definere opgaven. For eksempel var det vores eget valg, at vi ville indføre vedvarende energi på en ø – og hvordan vi ville gøre det, fortæller den nyuddannede maskiningeniør.
Projektet blev udarbejdet på konceptplan, og de studerende analyserede energimulighederne ud fra forskellige parametre såsom infrastruktur, de geografiske forhold, energiforbrug og de teknologiske muligheder. Carstens gruppe fandt frem til en løsning, hvor den lille finske ø, Replot, på 10 år skulle kunne basere energiforsyningen på 100 % vedvarende energi primært ved hjælp af vindkraft og udnyttelse af biomasse(træ/halm). I Finland arbejder man pt. på at gøre det økonomisk muligt at gennemføre ideerne.

Nysgerrighed førte til DONG
- Det bedste på maskiningeniørstudiet? Helt klart projekterne. Jeg elsker at vide, hvordan ting fungerer – og nysgerrighed er en stor fordel som maskiningeniør. Samtidig har jeg været glad for kombinationen af teori og praksis, som er meget brugbar i det videre karriereforløb, slutter Carsten, der nu er ansat hos energikoncernen DONG Energy som maskiningeniør. Sandsynligvis går turen snart til Tyskland, hvor han skal være med til at bygge et nyt kraftværk…

Fakta

Det tager 3,5 år at blive diplomingeniør i maskinteknik. På studiet kommer du bl.a. til at arbejde med temaerne:

- Naturvidenskabeligt grundlag
- Mekanisk konstruktion
- Energiteknik
- Måle- og styringsteknik
- Virksomhed og samfund 

På 6. semester er du i praktik i en dansk eller international virksomhed og på sidste semester skriver du afgangsprojekt.

Det Tekniske Fakultet Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230

Sidst opdateret: 25.07.2023