Skip to main content

uniTEST på SDU

uniTEST er en del af optagelsesprøven i kvote 2 på SDU. Bliv klogere på testen, og hvordan du forbereder dig.

Hvad er uniTEST?

uniTEST er en test af dine generelle forudsætninger for at gennemføre en universitetsuddannelse. Det er en multiple choice test, der består af 95 spørgsmål og varer 2,5 timer. Du får spørgsmål, der skal afdække din evne til at:

 • analysere, argumentere og træffe beslutninger (kritisk tænkning)
 • løse problemer på baggrund af almindelige kvantiative oplysninger som fx tal, regneark og grafer (kvantitativ tænkning)
 • forstå en tekst samt de sociale og kulturelle sammenhænge, den er et udtryk for (sproglig tænkning)

 

Sådan forbereder du dig

Du bliver ikke testet i et bestemt pensum eller fagområde, som du skal kunne på forhånd. Du kan altså ikke "læse op" til uniTEST. Alligevel er det en god idé at overveje, hvordan du griber spørgsmålene an og udnytter tiden bedst muligt.

 • Forbered dig på test-formen

   Vi har samlet en række eksempler på spørgsmål fra uniTEST (pdf). Tag et kig på dem, så du er forberedt på, hvordan spørgsmålene er udformet.

 • Gå videre i stedet for at gå i stå

  Der er ikke lang tid til hvert spørgsmål, så det er vigtigt, at du ikke går i stå ved noget, som er svært for dig at svare på. Giv hellere dit bedste bud og gå videre - så kan du altid vende tilbage, hvis du har tid til overs. 

 • Du får ikke minus-point for forkert svar

  Derfor er det bedre at svare end helt at springe et spørgsmål over.

 • Træn din læsehastighed

  Forud for spørgsmålene skal du typisk læse en mængde tekst, som indeholder de informationer, du skal bruge for at svare på spørgsmålene. Derfor er det en fordel, hvis du træner og optimerer din læsehastighed - især hvis du ikke er vant til at læse så meget. Læs fx en masse bøger, aviser og artikler i perioden op til testen.

Regler og vilkår

Testsikkerhed i forbindelse med virtuel optagelsesprøve

SDU er som uddannelsesinstitution forpligtet til at sikre kvaliteten af årets optag, og at ansøger har opnået sit resultat i uniTEST på retmæssig vis. Derfor kontrollerer SDU at ansøger ikke har fået uretmæssig hjælp til at gennemføre uniTEST.

Da uniTEST er en multiple choice test, hvor der kun findes ét korrekt svar uden mulighed for kommentarer eller uddybninger, er det afgørende, at ansøgerne ikke har mulighed for at kommunikere med hinanden under testen eller har fået hjælp fra andre undervejs.

Formålet med brugen af online eksamensvagter er at sikre, at uniTEST ikke er afleveret af tredjemand, og ligeledes at ansøger har deltaget i uniTEST uden nogen form for assistance.

Der behandles ikke følsomme oplysninger, med mindre ansøger, bevidst eller ubevist, deler sådanne foran computerens kamera, mundtligt eller via sin skærm.

Behandlingen af oplysninger om ansøger sker efter databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra e, jf. databeskyttelseslovens § 6, stk. 1.

Kriminelle forhold

SDU gør opmærksom på, at Australian Council for Educational Research (ACER) har ophavsretten til testen, og at det ifølge deres regler er forbudt at kopiere og dele indhold heraf. Derudover bemærkes, at brud på ophavsretten kan straffes efter reglerne i ophavsretsloven.

Optag Syddansk Universitet

 • Campusvej 55
 • Odense M - DK-5230
 • Telefon: +45 6550 1051

Sidst opdateret: 20.09.2021