Skip to main content
DA / EN

Lær at forstå, planlægge og løse virksomheders udfordringer 

En bacheloruddannelse i Erhvervsøkonomi, HA har et bredt indhold af erhvervsøkonomi - bl.a. driftsøkonomi, marketing, organisation, finansiering og regnskab. Det giver dig alsidige erhvervskompetencer, som kan bruges i både private og offentlige virksomheder og inden for en bred vifte af brancher.

En erhvervsøkonomisk bacheloruddannelse fra SDU Business School gør dig i stand til at bestride jobs inden for stort set alle virksomhedens administrative funktioner.

På uddannelsen er der fokus på den analytiske del af erhvervsøkonomien, hvor du lærer ekstra meget om, hvordan du analyserer og styrer virksomhedens interne forhold, og du får samtidig redskaberne til dette. Du tilegner dig brede kompetencer inden for ledelse, regnskab, organisation, marketing samt finansiering. Sammen med IT-indsigt giver det dig et godt udgangspunkt for at deltage i analyse, planlægning og udvikling af en virksomheds økonomiske styringsredskaber. Du rustes dermed til at forstå, planlægge og løse de udfordringer, virksomheden står over for - nationalt såvel som internationalt. 

Teori møder praksis

Koldingområdet har en masse virksomheder som gerne vil samarbejde med studerende om projekter og studiejob og vi hjælper dig med at skabe kontakt og netværk til virksomhederne i området. 

Du får én skemafri dag om ugen. Den kan du bruge i en af Koldings mange virksomheder, i vores iværksættermiljø, eller på noget helt tredje. 
Vi tilbyder dig at deltage i aktiviteter løbende på uddannelsen hvor vi hjælper dig med at skabe koblingen mellem dine fag og det du oplever i praksis.
Via aktiviteterne bliver du klogere på hvordan du kan sætte din viden fra dine fag i spil i virksomheden eller i din start-up, men du lærer også hvordan din erfaring fra praksis kan bruges til at skabe en dybere forståelse for dine fag på uddannelsen. 

På uddannelsens tredje år har du gode muligheder for selv at præge din uddannelse gennem valgfag. Du kan også tage et semester i udlandet, og SDU hjælper gerne med at finde det helt rigtige universitet til dig.

Derfor skal du læse Erhvervsøkonomi, HA

  • Du vil komme til at arbejde med virksomhedens grundlæggende økonomiske problemstillinger og opnå gode karrieremuligheder.
  • Du bliver i stand til at vurdere og vælge virksomhedens konkrete beslutningsalternativer, under hensyn til virksomhedens interessenter og med ønske om at maksimere virksomhedens værdi for ejerne.
  • Du tilegner dig kompetencer og redskaber, som gør dig i stand til at tage beslutninger baseret på analyser med store mængder data.
  • Du opnår kompetencer til i praksis at arbejde med beslutningsorienterede problemstillinger inden for finansiering, økonomistyring, marketing og organisation – både på assisterende og analyserende niveau.
  • Du får mulighed for at specialisere og videreuddanne dig på de erhvervsøkonomiske kandidatuddannelser cand.merc. og cand.merc.aud.
  • Der vil være et stort fokus på udvikling af dine personlige-, karriere-, netværks – og bæredygtighedskompetencer, så du står stærkt, når du skal ud i verden og gøre en positiv forskel for andre.
  • Du vil have din gang på et nyt og innovativt campus i midten af Kolding med fede studiefaciliteter, en tæt kontakt mellem studerende og undervisere samt et tæt samarbejde med det lokale og regionale erhvervsliv.