Skip to main content

Amerika er mere end Hollywood, prærien og præsidentvalg

Bacheloruddannelsen i Amerikanske studier har et bredt indhold af bl.a. amerikansk historie, politik, litteratur og økonomi. Det giver dig alsidige internationale kompetencer, som kan bruges i private og offentlige virksomheder, der opererer både i Danmark og USA eller arbejder med globale dagsordener.

I en tid hvor USA ofte forstås genem enkelte begivenheder og tweets, får du på Amerikanske studier baggrunden og sammenhængen med, og du opnår kompetencer til at levere grundige og vidensbaserede analyser af amerikanske forhold.

Samtidig tilegner du dig kompetencer til at rådgive og kommunikere om amerikanske forhold bl.a. i internationale virksomheder og organisationer.

Som studerende på Amerikanske studier bliver du del af Danmarks stærkeste forskningsmiljø på området, der er kendetegnet ved både stor fascination af USA og et kritisk blik på det hele.

Under hele uddannelsesforløbet er der stor vægt på det internationale perspektiv, du får undervisning af gæsteprofessorer fra USA og der er en stærk tradition for at uddannelsens studerende tager på udvekslingsophold.

Denne bacheloruddannelse giver direkte adgang til kandidatuddannelsen i Amerikanske Studier, men giver også mulighed for at vælge en række andre kandidatuddannelser såsom Kultur og Formidling og Webkommunikation.

 

3 gode grunde...

  • Du får unik mulighed for at tilegne dig viden og kompetencer om amerikanske forhold, da SDU er det eneste sted i Danmark, hvor du kan læse Amerikanske studier.
  • Du opnår internationale karrieremuligheder, da din brede og dybe forståelse af USA gør dig kvalificeret til at spille ind i globale virksomheder og organisationer.
  • Der er mulighed for at tage et semester i udlandet på uddannelsens andet år.