Skip to main content
DA / EN

Bliv USA-ekspert med tværfaglige perspektiver 

Er du fascineret af USA's indflydelse på verdensscenen, både politisk og kulturelt? På Syddansk Universitet (SDU) tilbyder vi som det eneste sted i landet en unik bacheloruddannelse i Amerikanske studier. Vores tværfaglige tilgang giver dig et dybdegående indblik i kultur, litteratur, politik, historie og samfundsforhold i verdens største supermagt. 

Man kan mene, hvad man vil om amerikansk indenrigs- eller udenrigspolitik, om country eller hiphop, om Hollywood og Silicon Valley, Apple og Amazon, Nike og Starbucks, cancel culture og identitetspolitik... men man kan ikke ignorere det. Og jo dybere man graver, desto mere fascinerende bliver det.

Politik eller popkultur? Vælg et studie med aktualitet og relevans

USA er en militær, politisk og økonomisk stormagt, men også verdens absolut tungeste spiller inden for (pop)kultur. Denne dominans er årsagen til, at amerikansk indflydelse gør sig gældende langt ud over landets grænser og i anliggender, der ikke virker specifikt amerikanske. Finanskriser, tiltag omkring klima, krigen mod terror, sociale medier: alle er dybt afhængige af (og ofte direkte forårsaget af) amerikanske begivenheder, processer og ideologier, hvilket også afspejler sig i den brede relevans, du som dimittend fra studiet vil opleve, når du kommer ud på jobmarkedet. Vores tidligere studerende har job i alt fra robotteknologi, journalistik, diplomati-sektoren, kommunikation, forskning, offentlige styrelser, gymnasiet og meget mere. Se mere om dine jobmuligheder efter endt uddannelse her

Internationalisering og studiemiljø

På studiet lærer du at forholde dig kritisk til amerikanske forhold, samtidig med at du får et nuanceret billede af et land, der i praksis er komplekst, farverigt og fascinerende. Det internationale perspektiv fylder meget under uddannelsen, og du vil bl.a. opleve gæsteprofessorer fra USA. Derudover er der en stærk tradition for, at studerende tager på udlandsophold, og på den måde får et indblik i de internationale samfundsforhold du løbende undervises i på uddannelsen. 

På studiet bliver du en del af et aktivt studiemiljø, der arrangerer alt fra Thanksgiving til quiz-aftener (med amerikansk kultur, politik, historie m.m. som emner). Hvert år afholder vi også American Studies Festival. Festivalen varer to dage og er delvis sponsoreret af den amerikanske ambassade, som vi derudover også har et tæt samarbejde med. På dagene optræder der en lang række amerikanske forfattere, forskere og politiske kommentatorer, som alle giver interessante indblik i forskellige amerikanske forhold.

Læs Amerikanske studier på Syddansk Universitet (SDU) og åbn døren til en uddannelse, der ikke kun former din viden om USA, men også din forståelse for en globaliseret verden. Bliv ekspert i politik, popkultur og alt derimellem. 

3 gode grunde...

  • Du bliver en utrolig dygtig formidler på engelsk, da uddannelsen foregår på engelsk.
  • Du får en bred og tværfaglig viden inden for amerikanske forhold, der giver dig kompetencerne til at forstå og analysere de omstændigheder, der sker rundt omkring i USA og resten af verden.
  • Både under og efter studiet har du gode muligheder for at studere og arbejde med internationale forhold.

Mød Emil og hør om hvorfor han læser Amerikanske studier

Mød Alexander og hør ham fortælle om det faglige niveau på studiet

Følg @hum_studieliv_sdu på Instagram