Skip to main content

Stella Vilhelmsen: Start samtaler med folk du ikke kender for at udfordre dig selv

Uddannelse: Cand. merc. i strategi og organisation (fulgte faget Career Management Skills i efteråret 2017).

Stilling: Graduate hos KMD.

Hvad lærte du på CMS-forløbet?
- Jeg blev overrasket over, hvor kort og skarpt et cv skal være, når du skal sælge dig selv. Du har måske kun 30 sekunder. Vi havde en øvelse, hvor vi skulle bytte cv med en anden, og vi skulle læse det, mens underviseren tog tid. Du kan jo ikke nå at læse noget. Og en arbejdsgiver skal måske se hundrede ansøgninger igennem. Det lyder som en lille ting, for alle ved, det gælder om at fange virksomhedens opmærksomhed, men prøv at lave det korte skarpe cv på en side. Det er svært.

Hvad har du taget med i din karriere?
- Mens jeg tog faget Career Management Skills, var jeg i praktik på Haarslev Industries. Vores underviser opfordrede os til at netværke på vores praktiksteder. Vi var 500 ansatte, og mange af os mødte omkring kl. 8 hver morgen. Da parkeringspladsen lå flere hundrede meter fra kontoret, gav det en oplagt mulighed for at smalltalke. Jeg lavede en aftale med mig selv om, at jeg tre gange om ugen skulle tale med dem ved siden af mig, i stedet for at vi alle gik med vores to go-kaffe og kiggede ned i jorden. Det er godt at øve sig i at starte en samtale, uden pulsen ryger af sted. Det bruger jeg også i dag, hvor jeg er i KMD med 3500 ansatte.

 

 

Sofie Haurum Rasmussen: Vær ikke bange for at få et nej

Uddannelse: Kandidat i International Virksomhedskommunikation (fulgte faget Career Management Skills i 2018).

Stilling: Online marketingsspecialist hos OnlinePlus.

Hvad lærte du på CMS-forløbet?
- Jeg kan huske, at vores underviser holdt en længere snak om det med at være bange for at få et nej. Det havde en stor effekt på mange i lokalet. Der var flere, som havde givet udtryk for, at de ikke havde lyst til at søge job, for de var bange for at få nej. Og vores underviser sagde, at vi ikke skulle lade nervøsiteten for et nej holde os tilbage, for så ville vi ikke komme nogen steder. Man kan ikke gå igennem livet uden at få nej og har måske allerede prøvet det på vej ind på studiet, eller når man har søgt studiejob. Men når det er et job, bliver det mere usikkert. Underviseren fik det vendt til, at det var noget godt at få nej, for så gjorde man i det mindste noget.

Hvad har du taget med i din karriere?
- I faget lærte vi, at vi ikke kan have for spidse albuer. Det skal ikke stoppe en, at man ikke kan sætte kryds ved mere end to ud af ti punkter på jobopslaget. Underviseren huskede os på, at vi skal gøre os selv bemærket. Vi er jo mange kommunikationsstuderende, som bliver uddannet hver sommer. Humaniorastuderende er dårlige til at sælge sig selv. Vi er ikke så fremme i skoene, og vi ved måske ikke helt, hvad vi kan. Mange af vores uddannelser er en smule fluffy, og så bliver det sværere. Så man skal kæmpe for jobbet og sige, ’det er mig, I skal bruge her’. Det har jeg selv gjort.

 

 

Louise Koch Sheard: Brug dit netværk selvom det er svært

Uddannelse: Kandidat i International Virksomhedskommunikation (fulgte faget Career Management Skills i 2018).

Stilling: Research & Project Manager hos Bilendi.

Hvad lærte du på CMS-forløbet?
- Jeg husker tydeligt, hvordan jeg i en øvelse skulle skrive en fortælling om mig selv og fremlægge den for en gruppe medstuderende. De skulle så sætte ord på, hvad det fortalte om min personlighed. For mig var historien, at jeg i lang tid ikke var sikker på, om jeg ville gå på universitetet. De andre brugte ord som fx viljestærk til at beskrive mig. Det gav et stort boost, at andre kunne se det i mig. Det er godt at få andre til at sætte positive ord på ens kompetencer. Jeg har fx altid vidst, at jeg er enormt struktureret i min tilgang til opgaver, men man skal lige forstå, at det rent faktisk også er en kompetence, man kan bruge til noget. Fordi den måde, du går til dit studie på, kan sige noget om den måde, du går til dit arbejde på.

Hvad har du taget med i din karriere?
- En anden øvelse i Career Management Skills var en, hvor vi skulle finde ud af, hvilke styrker vi havde i vores netværk. Og det var enormt grænseoverskridende, men meget givende. Jeg har faktisk fået mit job gennem mit netværk. En af dem, jeg lærte at kende på en tidligere arbejdsplads, havde fået job et andet sted. Det var svært at stille sig i en sårbar position og få spurgt en tidligere kollega, om vedkommende ville lægge et ord ind for mig. Men jeg gjorde det, og det lykkedes.

Sidst opdateret: 11.10.2019