Skip to main content

Til Gymnasier

Institut for Fysik, Kemi og Farmaci - og Det Naturvidenskabelige Fakultet generelt - tilbyder en lang række muligheder for samarbejde med de gymnasiale uddannelser og folkeskolerne.

Velkommen til FKF!

Uanset om du er kommende studerende eller lærer er du velkommen til at besøge os. Der er mere information i kasserne herover. Der er også direke links til Apparatlab eller FysikLab, hvis du har brug for det.

AKTUELT:

 • Aktuelt: Online event om begivenhederne indenfor den klassiske fysik i 2020.: 
  •  Kom og deltag i vores online event d. 6/11 kl. 16-17, hvor vi vil dykke ned i nogle af de spændende opdagelser og begivenheder i den fundamentale fysik i 2020! Vi skal tale om tyngdebølger, mørkt stof, sorte huller og Nobelprisen i fysik, og forklare hvordan den nye udvikling har forbindelse til forskningen på CP3-Origens på SDU.

   Vi sætter tid af til spørgsmål og diskussioner med forskerne til sidst i programmet. Eventen er målrettet fysikstuderende på første år og elever fra de sidste to år af gymnasiet. Sproget er for det meste engelsk, men der vil være danskere til stede, der kan oversætte og uddybe.

  • Læs mere her (pdf)

 • Det er snart tid til Studiepraktik. Grundet COVID-19 er studiepraktikken i år online, men vi gør alt for at du kan få oplevelsen af studierne på SDU. Du kan få flere informationer om praktikken, der afvikles d. 21-22. oktober HER.
 • Det er nu muligt at booke besøg på FKF - OBS booking ikke muligt indtil d. 30/10. Vi kan i dette efterår ikke tilbyde kemiøvelser i laboratoriet for store hold, men vi har en øvelse i støbeskeen, hvor vi ser på kemien igennem computersimuleringer. Du kan se en nærmere beskrivelse på siden for Kemilærere. Apparatlab og FysikLab er åbent for mindre hold. Vi agerer efter 1-meter-reglen, så vi har plads til 10-12 i Apparatlab og 12-15 i FysikLab. Vi følger naturligvis myndighedernes anbefalinger, og du vil modtage nærmere instrukser, når du booker en aktivitet hos os.
 • De fleste af vores foredrag kan nu udføres over zoom, så du og dine elever kan få glæde af alt det faglige uanset, hvor i er.
 • Se eller gense webinar om Fysikuddannelserne på NAT og TEK. Hør om uddannelsernes opbygning og indhold - bl.a. det fælles førsteår, forskningen og karriere. Mød 2 studerende fra hver sin gren og hør deres mening om fysikstudiet på SDU - Se hele optagelsen her.
 • Se eller gense Webinar om Kemi-studiet. Hør om uddannelsen opbygning, livet på studiet og karriere. Mød 3 studerende og hør om deres valg inden og under studiet - Se hele optagelsen her.

Forskningsformidling:

Vi har både foredrag og podcasts på lager. Vi fortæller gerne om vores forskning, og vi arrangerer løbende events, hvor du kan høre mere.

Se bl.a. vores nye online oplæg om kemien i Li-batterier.

Sociale medier:

For både lærere og elever har Det Naturvidenskabelige Fakultet en Facebookside, hvor I kan følge med i, hvad der sker på fakultetet. Find den HER.

Til de, som kun er interesseret i Fysik, har studiet sin egen Facebookside. Find den HER.

Uddannelsesmagasin KEMI

Læs alt om studiet og forskningen på FKF her.

Folder (pdf)

Uddannelsesmagasin FYSIK

Bliv klog på fysikstudiet og mød forskerne her.

Folder (pdf)