Skip to main content
DA / EN
Team SDU Robotics skal dyste i international robotkonkurrence i Japan

Team SDU Robotics skal dyste i international robotkonkurrence i Japan

Team SDU Robotics er som det eneste danske hold udtaget til at dyste i den internationalt anerkendte World Robot Challenge. Holdet har udviklet et forslag til fremtidens fleksible robotproduktionscelle.

Af Birgitte Dalgaard, , 11-10-2018

Et ton robotudstyr er allerede sendt afsted til Japan, og på lørdag flyver 11 robotforskere samme vej. De skal kæmpe for at vinde den internationalt anerkendte robotkonkurrence, World Robot Challenge.
 
Blandt 250 robothold over hele verden er holdet, Team SDU Robotics, blandt de 16 udvalgte, der skal dyste i kategorien industrirobotter.
 
- Det er en stor ære, at være udtaget. Vi forbereder et spændende bidrag til konkurrencen og ser frem til at møde de øvrige hold, eksperter og fans, siger teamleder Christian Schlette fra SDU Robotics og fortsætter:
 
- Men det er også et pres. Vi knokler i døgndrift for at få vores robotsystem færdigt. Vi kommer ikke blot til at konkurrere mod andre universiteter, men også virksomheder, som specialiserer sig indenfor systemintegration, siger teamleder Christian Schlette fra SDU Robotics.
 
Fremtidens robot-celle
Team SDU Robotics består af eksperter i blandt andet computer vision, robotkontrol, software og mekanisk design. Sammen har de skabt deres bud på fremtidens robot-celle til produktion; en meget fleksibel og konfigurerbar opsætning.
 
SDU Robotics robotcelle består af to mellemstore industrirobotter, som arbejder overfor hinanden. Mellem dem er et arbejdsbord, som er overvåget af kameraer.
 
- Det unikke ved vores celle er, at den er så fleksibel. Det er en åben robot arbejdscelle, hvilket gør det nemt at udvide den til en større produktionsopsætning. Og ud over fuldautomatiseret drift muliggør opsætningen, at robotter arbejder tæt sammen med mennesker, forklarer Christian Schlette og tilføjer, at robotcellen også skal danne grundlag for et banebrydende produktionssystem i det kommende Industry 4.0 Lab på Syddansk Universitet.

 

 


Redaktionen afsluttet: 11.10.2018