Skip to main content
DA / EN

TEK er vært for jubilæumskonference om krystallisering

Fra den 18.-20. september 2013 slår Det Tekniske Fakultet dørene op for omkring 100 forskere inden for krystallisering, når konferencen 'International Workshop on Industrial Crystallization' afholdes for 20. gang.

Vi tænker ikke over det til hverdag, men krystallisering er central for at produktionen af fx chokolade, is og medicin. Krystallisering er nemlig med til at sørge for, at chokoladen smager godt, holder konsistensen og ikke bliver grå – og når det gælder medicinen, skal tabletterne opløses i det helt rigtige tempo for, at kroppen får glæde af virkningen.
Krystalliseringen indgår derfor som en vigtig teknologi i produktionen af mange produkter med kritiske krav til fx renhed, krystalstørrelser og molekylære sammensætningen, som det fx er tilfældet i fødevare- og medicinalindustrien.

Den internationale workshop om industriel krystallisering, der finder sted midt i september, samler forskere fra både den akademiske verden og fra industrien. Målet er at præsentere og diskutere den aktuelle forskning og samtidig identificere de nye udfordringer.

Værdifuld vidensdeling
”Vi forsker i et snævert felt, og derfor er det værdifuldt at mødes med kolleger fra fx Japan, Sydkorea og Sydafrika, som vi jo ikke normalt arbejder tæt sammen med. Nu får vi mulighed for at dele resultater og erfaringer, så vi holder os helt opdaterede med udviklingen,” siger Lektor Haiyan Qu fra Institut for Kemi-, Bio- og Miljøteknologi, der er en af hovedaktørerne bag konferencen, hvor 15 forskellige lande er repræsenteret.

Markant medicinsk potentiale
Haiyan Qu forsker bl.a. i optimering og udvikling af medicin, særligt tabletter og kapsler. Det er et felt, hvor krystallisering inden for de sidste år også er blevet anerkendt som en lovende teknik til at forbedre de uønskede fysiske egenskaber ved kemiske og farmaceutiske produkter.

”Det er et spændende felt, og jeg finder det meget tilfredsstillende, at vores forskning og viden hjælper på relevante samfundsmæssige problemstillinger,” siger Haiyan Qu, der også samarbejder med industrien om udvikling af den nye teknologi.
Institut for Kemi-, Bio- og Miljøteknologi er vært for konferencen, der finder sted for 20. gang, og for første gang bliver afholdt i Danmark.

For yderlig information kontakt
Lektor Haiyan Qu fra Institut for Kemi-, Bio- og Miljøteknologi 6550 7494 / haq@kbm.sdu.dk  


Redaktionen afsluttet: 13.09.2013