• 15.06.2021

DISCO Mission Patch

Det Danske Studenter CubeSat Program DISCO offentligør mission patch

• 26.04.2021

Rummet kan blive det nye vilde vesten

Ingen stat kan tilegne sig rummet. Men eventyrlystne milliardærer og andre private med rumdrømme udfordrer nu traktaterne, som hidtil har holdt styr på pligter og rettigheder i rummet. Forsker på SDU bidrager til at få styr på rodet i rummet.

• 20.04.2021

Foredrag - Forskningens Døgn 2021

I fremtiden skal studerende på bl.a. Syddansk Universitet være med til at udvikle, opsende og kommunikere med små satellitter. Hør Mads Toudal Frandsen fortælle mere om projektet til foredraget på lørdag.

• 25.03.2021

Danske studerende skal sende deres egen satellit op næste sommer

Det Danske Studenter CubeSat Program, DISCO, vil i samarbejde med den nordjyske virksomhed Space Inventor sende sin første satellit op med en Falcon-9 raket en gang i sommeren 2022.

• 08.03.2021

SDU intensiverer fokus på rummet i SDU Galaxy

For at sikre studerende de bedste kompetencer til at gribe mulighederne i rumfartens nye guldalder samler Syddansk Universitet forskning og udvikling i rum og rumrelateret teknologi i netværket SDU Galaxy.

• 03.03.2021

Kan dette løse mysteriet om universets udvidelse?

Fysikere fra SDU foreslår, at der er en type ekstra mørk energi på spil i universet. Deres artikel om emnet fremhæves i videnskabeligt tidsskrift.

• 18.11.2020

Studerende klar til at sende satellitter ud i rummet

Fire danske universiteter er gået sammen med Industriens Fond og har skabt satellitprogrammet DISCO, der er målrettet studerende.

• 18.11.2020

Studerende klar til at sende satellitter ud i rummet

• 09.09.2019

Satellitter skal stoppe udledning af ammoniak

Ammoniak er et voksende miljøproblem, men satellitter kan hjælpe landbruget til at minimere udledningen. Ph.d.-studerende modtager Det Europæiske Rumfartsagenturs bæredygtighedspris for et system, hvor satellitter måler markers ammoniakfordampning.