Skip to main content
DA / EN

Navnenyt

Marie Curie-stipendium til forskning i identitetsændringer hos mennesker, der skal tilpasse sig et liv med smerte

Den canadiske smerteforsker ph.d. Peter Stilwell har modtaget det prestigefyldte Marie Sklodowska-Curie Postdoctoral Fellowship (MSCA PF), som han vil gennemføre på Syddansk Universitet.

Peter Stilwell vil være tilknyttet Det Danske Institut for Avancerede Studier (DIAS) og forskningsenheden, Bevægelse, Kultur og Samfund (MoCS), på Institut for Idræt og Klinisk Biomekanik (IOB). Begge på Syddansk Universitet.

På SDU vil Stilwell forske i, hvordan patienter håndterer den identitetsændring, der indtræder efter livsændrende smertebetingede diagnoser og begivenheder, som fx rygmarvsskade.

Stilwells tilknytning til SDU begyndte i 2022, da han havde et Junior Ferllowship ved DIAS-MoCS i Anvendt Fænomenologi. Dette stipendieprogram blev oprettet af Anthony Vincent Fernandez (DIAS, MoCS) for at rekruttere unge karriereforskere til SDU. Som en del af dette program besøgte Stilwell SDU i en måned for at udforske krydsfeltet mellem filosofisk fænomenologi og kvalitative forskningsmetoder.

Stilwell er i øjeblikket postdoc-forsker ved McGill University i Montreal, Quebec. Hans projekt, som støttes af MSCA Fellowship, vil begynde på SDU i starten af 2024 og vare i to år. Mens han gennemfører sit MSCA Fellowship, vil han arbejde tæt sammen med Anthony Fernandez, Sophie Lykkegaard Ravn (Institut for Psykologi, SDU) samt medlemmer af MoCS og forskningsenheden for Klinisk Biomekanik på SDU.

MSCA Fellowships er blandt de mest prestigefyldte og konkurrenceprægede stipendier i Europa. MSCA Fellowships kan finde sted i enhver EU-medlemsstat eller lander, der er tilknyttet Horizon Europe. Programmet retter sig mod førsteklasses forskere, der har modtaget deres ph.d. inden for de sidste otte år og ønsker at udføre deres forskningsaktiviteter i udlandet, erhverve nye færdigheder, udveksle viden med værtsinstitutionen og udvikle deres karriere som uafhængige forskere.

Mød forskeren

Peter Stilwell er en canadisk smerteforsker og er i øjeblikket postdoc-forsker ved McGill University i Montreal, Quebec.

Kontakt

Mere information

For mere information om stipendieprogrammet, der blev brugt til at rekruttere Stilwell, kontakt Anthony Fernandez, og du kan læse mere om Stilwells baggrund på hans personlige hjemmeside - og finde ham på Google Scholar, ResearchGate og Twitter.  

Redaktionen afsluttet: 24.03.2023