Skip to main content
DA / EN

Økonomi, Odense

Syddansk Universitet i Odense ansætter som udgangspunkt en elev hvert år med opstart i august.

Som økonomielev bliver du en del af en stor international organisation, som er i konstant udvikling. I løbet af de to år kommer du til at arbejde i forskellige afdelinger, hvilket giver et godt billede af den økonomiske administration på Syddansk Universitet. Du vil få en stor kontaktflade i løbet af din læretid.

Opgaver
Du vil som økonomielev blive stillet overfor en bred vifte af arbejdsopgaver i de forskellige afdelinger. Dine arbejdsopgaver er inden for forskellige områder som fx:

  • Behandling af bilag vedr. køb
  • Salgsfakturering
  • Kasse
  • Lønafregning
  • Rejseafregning
  • Controlling
  • Udbud

Elevklubben
Du bliver en del af elevklubben, som er for alle kontor- og økonomielever på universitetet. Elevklubben er et frit forum for elever med mulighed for sparring og styrkelse af sammenhold mellem elever i de forskellige byer.

Skole og fagprøve
Din elevtid veksler mellem skoleophold og praktik her på Syddansk Universitet. Skoleophold foregår på Tietgenskolen i Odense. Skoleforløbet afsluttes med en skriftlig fagprøve og mundtlig eksamen.

Adgangskrav
Du skal have bestået grundforløb fra en erhvervsskole, inklusiv den et årige studiekompetencegivende del EUX eller HG, HGV eller HGS med de rette niveauer.

Ansøgning
Vi modtager gerne en ansøgning fra dig, når vi har slået en relevant elevstilling op. Alle elevstillinger slås op på vores hjemmeside og skal søges online.

Hvad siger en af vores tidligere elever?
Kaspar Lyk Adolph, udlært i 2017:

”Med en stilling som økonomielev på Syddansk Universitet, er du godt rustet i din fremtidige færden. Du kommer til at møde mange nye mennesker og forskellige afdelinger på dine 2 årige rejse som elev. Man lærer en masse spændende, nye ting, som man kan tage med sig i bagagen. Under elevforløbet møder man hjælpsomme oplæringsansvarlige, som guider dig bedst muligt igennem dine 2 år på Syddansk Universitet. Alt i alt en spændende periode, med mange nye problemstillinger, som skal løses på vejen imod målet.”

Både Kaspar og vores økonomielever udlært i 2019 og 2020 (Marlene Sandholm Høyer og Katrine Brun Johansen) er i dag ansat i faste stillinger på SDU.

Sidst opdateret: 20.12.2022