Skip to main content
DA / EN
Syddansk Universitetshospital

Syddanske sygehuse får status af universitetshospital

De syddanske sygehuse får nu status af universitetshospital under navnet Syddansk Universitetshospital. Dette får også positiv betydning for centre og forskningsenheder under Institut for Regional Sundhedsforskning

Af IRS, 27-11-2018

En status af universitetshospital r en anerkendelse af, at der på regionens sygehuse udføres forskning af højeste kvalitet. Det er Rikke Leth-Larsen, institutleder for Institut for Regional Sundhedsforskning, stolt over. Hun tilføjer, at det ud over det forskningsmæssige kvalitetsstempel også sender et stærkt signal om, at den uddannelse, vi tilbyder ude på regionens sygehuse, er af højeste kvalitet. 

Syddansk Universitetshospital er ikke ét hospital. Det er den organisatoriske ramme, der fremover er omkring samarbejdet mellem de syddanske sygehuse og SDU. Rammen dækker over den forskning og uddannelse, der sker på de syddanske sygehuse i samarbejde med Institut for Regional Sundhedsforskning, Syddansk Universitet.En status som universitetshospital betyder bedre mulighed for samarbejde med udenlandske universitetshospitaler, men også øgede muligheder for søgning af fonde. Det får blandt andet positiv betydning for centre og forskningsenheder under IRS.

Redaktionen afsluttet: 27.11.2018