Skip to main content
Forskning

Forsker fra IRS og Sydvestjysk Sygehus publicerer artikel i The Lancet Rheumatology

Cand. med. Stavros Chrysidis forsvarede i september sin ph.d. med titlen: “Evaluering af ultralyds rolle hos patienter med mistanke om inflammation i blodkar (the EUREKA Study)”. Hans resultater er nu publiceret i The Lancet Rheumatology

Cand. med. Stavros Chrysidis forsvarede i september sin ph.d. med titlen: “Evaluering af ultralyds rolle hos patienter med mistanke om inflammation i blodkar (the EUREKA Study)”.   Stavros Chrysidis har nu fået optaget sine resultater i det førende medicinske tidsskrift The Lancet Rheumatology.

Stavros Chrysidis' forskning viser, hvordan han ved brug af ultralydsundersøgelser kan reducere behovet for kirurgisk indgreb, når en patient skal udredes for den særlige gigtsygdom kæmpecelle arteritis. Det har en stor betydning for patienterne, der for det første undgår unødige kirurgisk indgreb, og for det andet får stillet den rette diagnose fra start. Patienterne kan dermed hurtigt komme i gang med den rette behandling, hvilket er afgørende for denne gigtsygdom, da den hurtigt kan udvikle sig og få konsekvenser for blandt andet synet.

Stavros Chrysidis håber, at hans forskningsresultater kan gøre det nemmere, at diagnosticere sygdommen i tide.  Han har modtaget ros og anerkendelse for sin metode, der allerede er implementeret på Sydvestjysk Sygehus.   Lægelig direktør Anna-Marie Bloch Münster udtaler:

- Det er stort, at vi kan bidrage til viden som gør diagnostikken mindre invasiv og samtidig rettidig i forhold til patientbehandlingen. Vi er så stolte af Stavros og hans hold, og det er meget velfortjent med denne flotte publikation i The Lancet’.

Læs artiklen

Diagnostic accuracy of vascular ultrasound in patients with suspected giant cell arteritis (EUREKA): a prospective, multicentre, non-interventional, cohort study

Læs hele artiklen i The Lancet Rheumatology

Redaktionen afsluttet: 11.11.2021