Skip to main content

Fra forskningsspørgsmål til implementering – Forskningslederens rolle, rammer og vilkår

Forskningslederne ved IRS har igen i år været på strategiseminar i Svanninge Bjerge. Det kom der både faglige drøftelser og networking ud af

Formålet med seminaret var at samle forskningsledere i IRS og drøfte forventninger til samt rammer og vilkår for forskningslederens rolle. Igen i år var Carsten Salling og Martin Karstoft fra SDU's HR, Organisation og Rekruttering med som facilitatorer, og de fik med sikker hånd guidet deltagerne gennem de to dages program.

Hele 29 af IRS’ 50 forskningsledere havde sat dagene af, og programmet var udsprunget af de diskussioner, som der har været det seneste år angående udvikling af bæredygtige forskningsmiljøer samt efterårets store survey blandt forskningslederne.

Lars Skadhauge fra IRS – Sydvestjysk Sygehus, Arbejdsmedicin lagde stærkt ud med en gennemgang af det skræddersyede forløb, han har haft med konsulenterne fra HR efter sidste års strategiseminar og survey. Han kom med eksempler på, hvordan forløbet har været bygget op – og også hvordan forskningsenheden har udviklet sig under forløbet.

Implementering af forskning

En stor del af tiden på dagene blev brugt til at snakke implementering af forskning – for hvordan går det med det? Her kom Karina Dahl Steffensen og Torben Plesner, IRS – Sygehus Lillebælt med oplæg med eksempler og erfaringer.

Mandag eftermiddag blev brugt på drøftelser i grupper. Det var blandt andet erfaringer, muligheder og begrænsninger ved implementering, som blev taget op. Og da seks afdelingsledere dagen efter stillede sig til rådighed for blandt andet en paneldebat, blev mange af drøftelserne fra mandagen vendt.

Programmet bød også på en præsentation fra Syddansk Forskerstøtte, som er behjælpelige ved ansøgning om ekstern finansiering og fundraising. De havde tilhørernes fulde opmærksomhed og lagde blandt andet vægt på, at de kunne hjælpe med at planlægge strategi for fondsansøgninger og finansiering.

Networking, tapas og refleksioner over det sidste kreative øjeblik før deadline

Udover et fagligt program, som ramte helt plet at dømme efter deltagernes engagement og ”store ører”, bød dagene også på networking og hyggelige stunder.

Mandag aften var der tapas, og da seminaret i Svanninge Bjerge forløb på bedste spejdermanér, er der ikke tvivl om, at nogle af de næste store forskningsideer måske er blevet til over tømning af opvaskemaskinen eller en basilikumpesto.

Aftenen rundedes af med et underholdende fagligt indslag af pianist og "Årets fynske jazzmusiker" Michael Salling, som via egen musik og kendte numre lavede musikalske spejlinger til forskningsverdenen. Han tog tilhørerne med gennem de sidste kreative overvejelser inden deadline og koblede det til udarbejdelse af vigtige ansøgninger og videnskabelige artikler. 

Afdelingsledere og IRS Forskningsledere på strategiseminar

Materialet fra dagen ligger i forskningsledernes lukkede SharePoint-gruppe.

Bæredygtige forskningsmiljøer

Dagens program udspringer af arbejdet med bæredygtige forskningsmiljøer

Læs mere

Syddansk Forskerstøtte

Syddansk Forskerstøtte tilbyder en bred vifte af hjælp til fondsansøgninger og fundraising. De hjælper gerne; kontakt dem i god tid hvis muligt

Læs mere

Research Professional

SDU og Region Syddanmarks internationale fondsdatabase

Læs mere

LØFT

Carsten Salling fremlagde muligheden for et forløb, hvor forskninsgledere i grupper arbejder med udvikling af egne forskningsenheder. Hvis det har interesse, kan IRS-forskningsledere kontakte Rikke Leth-Larsen

Kontakt

Kom godt i gang

IRS' hurtige overblik over nyttige informationer og praktiske oplysninger

Redaktionen afsluttet: