Skip to main content
Institutforum

Helene Skjøt-Arkil blev kåret som årets hovedvejleder ved IRS Institutforum

Onsdag den 24. november løb efterårets IRS Institutforum af stablen – og denne gang næsten uden skærm

Efter en lang periode med virtuelle møder, var det en god afveksling at kunne mødes fysisk igen.

Efterårets Institutforum havde temaet: ”IRS i en ny tid”, og blev brugt som en opsamling på, hvad status er på IRS, de regionale sygehuse og forskningsenheder. Institutleder Rikke Leth-Larsen bød velkommen:

- Vi er i en helt unik position til at arbejde tværfagligt og tværsektorielt, på tværs af sygehuse og regioner. Vi er ikke bare et institut, men et netværk, hvor vi fremmer den bedste uddannelse og forskning. Målet for i dag er at bringe jer sammen i det netværk.

Institutforum efterår 2021

Hvem er vi?

Dagen bød på præsentationer af IRS’ tilknyttede sygehuse og enheder. Det var en god måde at blive opdateret på, hvad der sker rundt omkring, og formentlig også en god chance for at opdage samarbejdsmuligheder på tværs af instituttet.

IRS har både tilknyttet regionale somatiske og psykiatriske sygehuse, men også selvejende institutioner – og instituttets nyeste skud på stammen: Forskere fra Copenhagen Trial Unit, som arbejder med kliniske forsøg – og tilbyder en bred vifte af samarbejder.

Center for Compassion i Sundhedsvæsenet

Professor Jane Clemensen kom forbi og præsenterede det nye Center for Compassion i Sundhedsvæsenet, som er oprettet under Klinisk Institut og IRS.

Patienten først, har været mantra i mange år – men hvad skal der til, for at vi kan sætte patienten først? spurgte Jane Clemensen, og fortsatte med en kort præsentation af, hvilken betydning compassion har, og hvordan det kan bruges af de sundhedsprofessionelle.

Læs mere om Center for Compassion i Sundhedsvæsenet

Institutforum IRS 2021

Ekstra fokus på de ph.d.-studerende, postdocs og adjunkter

Malene Roland, viceinstitutleder for IRS, sørger for et ekstra fokus på de ph.d.-studerende, postdocs og adjunkter. Det har blandt andet betydet et arbejde med arbejdsmiljø ved hjælp af Open Space metoden for denne gruppe. Det første forløb fandt sted 15. november 2021 – og de to initiativtagere på projektet, Ditte Høgsgaard og Janet Froulund Larsen, begge postdocs, præsenterede kort arbejdet.

Næste Open Space forløb finder sted den 2. december, og er du ph.d.-studerende, postdoc eller adjunkt, er du mere end velkommen – også selvom du ikke kunne være med første gang.

På Sygehus Lillebælt har de arbejdet med, hvordan man kan opstarte et fysisk forskningsmiljø for ph.d.-studerende på tværs af forskningsdiscipliner, og det var ph.d.-studerende Søren Rattenborg med for at fortælle om. Det affødte efterfølgende mange gode fif fra salen til, hvad der er gjort ude på de andre sygehuse.

Helene Skjøt-Arkil - årets hovedvejleder 

Helene Skjøt-Arkil blev årets hovedvejleder ved IRS

Sidste års vinder, Palle Osther, havde lovet at præsentere dette års vinder. Han havde været på en svær opgave:

- Det er helt åbenlyst ud fra indstillingerne, at der forgår så meget god vejledning – både fagligt, menneskeligt og personligt. En stjerne skinner dog lidt kraftigere, sagde han og afslørede, at det var Helene Skjøt-Arkil, fra IRS Sygehus Sønderjylland, der i år løb med prisen.

Dagen blev rundet af med en kort opsamling og evaluering, inden det var tid til tapas, snak og netværk.

- Det er lige som en længe ventet fætter-kusine-fest, sagde en af deltagerne.

Nøgletal for IRS

Se blandt andet antal publikationer, BFI-point og antal ansatte

Nøgletal

Tilmeld dig næste Open Space Workshop

Synes du, at Open Space Workshoppen for ph.d.-studerende, postdocs og adjunkter lyder spændende? Så kan du tilmelde dig næste workshop den 2. december. Du kan sagtens deltage, selvom du ikke var med på den første

Læs mere om IRS 2021

Download PDF

Redaktionen afsluttet: