Skip to main content

eHealth – et strategisk satsningsområde på Institut for Psykologi

eHealth er et strategisk satsningsområde på instituttet både på uddannelses- og forskningssiden. Af denne grund startede vi også med i 2016 at udbyde eHealth som et af vores B10 valgfag. Adjunkt Robin Kok er modulkoordinator på dette tilvalgsfag og er rekrutteret fra Holland for at styrke området. Holland har sammen med Sverige, Australien og USA været blandt de første i verden til at beskæftige sig med området og hører blandt verdens førende.

eHealth, hvorunder også hører mHealth (m=mental), bruger moderne teknologi til at forbedre menneskers fysiske og mentale sundhed. Det kan være via en app, platform eller lignende til understøtning af patienter med bordeline disorder, depression, angst og lignende, men også til at understøtte adfærdsændringer og styrke patient empowerment.

Herunder finder du links til eksempler på eHealth projekter, som er initierede af medarbejdere fra Institut for Psykologi eller instituttets samarbejdspartnere:

Increasing access to evidence-based psychotherapy;

ACQUIRE-ICD - Samarbejde med Maersk McKinney Møller Instituttet, SDU, samt 6 hospitalsafdelinger i Danmark;

eMindYourHeart - Internet-based treatment of depression and anxiety in patients with ischemic heart disease;

eHealth til voldtægtsområdet.

For at styrke området, har Instituttet for nylig også fået Professor Per Carlbring tilknyttet som adjungeret professor i eHealth. Per er tilknyttet Stockholm Universitet og er blandt verdens førende på området. Sammen med Professor Matt Burg, som kommer fra Yale School of Medicine, USA, og er specialiseret i bl.a. behandling af depression i patienter med hjertekarsygdom, vil begge have deres tiltrædelsestale på SDU den 26. september, hvor også studerende er velkommen til at møde op. Husk at melde jer til via dette link: http://webpay.sdu.dk/system/inaugural/.

 

Redaktionen afsluttet: 10.09.2018