Skip to main content
DA / EN
Arrangement

SDU alumnenetværk inviterede til temaaften om ”Universitetet i nye rammer”

Hvordan eksporterer man uddannelsen Folkesundhedsvidenskab til et kvindeuniversitet i Saudi-Arabien? Og hvordan lykkedes det at importere lægeuddannelsen til Esbjerg? Dette var begge spørgsmål, som blev besvaret da alumnenetværket afholdte temaaften på SDU Esbjerg. Læs mere, og se billeder fra arrangementet.

Torsdag d. 2. maj 2019 inviterede alumnenetværket fra SDU Esbjerg til temaaften, hvor der blev sat fokus på universitets succes med at importere og eksportere uddannelser og på, hvordan Esbjerg bedst muligt kan udnytte de muligheder, der følger med. 

 

Oplægget af professor og forskningsleder Pernille Tanggaard Andersen startede ud iført hendes abaya, som hun havde på, når hun underviste i Saudi Arabien. Hendes oplæg bød på fortællingen om, hvad det kræver at eksportere uddannelsen Folkesundhedsvidenskab til et kæmpe kvindeuniversitet i Saudi Arabien. Her kunne hun bl.a. fortælle om, hvilke udfordringer der havde været kulturelt, men også rent praktisk ved implementeringen af uddannelsen. 

 

Professor og forskningsleder Pernille Tanggaard Andersen var  iført hendes abaya i starten af hendes oplæg

 

Modsat eksport af en uddannelse bød aftenen på et oplæg af institutleder og professor Jesper Bo Nielsen og administrerende direktør ved Sydvestjysk Sygehus Per Busk, der satte fokus på import af lægeuddannelsen til Esbjerg. I oplægget blev der fortalt om den lange rejse fra idé til realitet og hele processen i, hvordan det lykkedes at tiltrække en lægeuddannelse til Esbjerg.  

 

Det tredje og sidste oplæg var en workshop ved professor Gunnar L.H. Svendsen fra bacheloruddannelsen Sociologi- og kulturanalyse, der handlede om, hvilke kvaliteter og udfordringer Esbjerg har som studie-by. Herefter endte det ud i en levende diskussion mellem deltagerene omkring, hvordan man kan tiltrække endnu flere studerende til Esbjerg. 

 

Arrangementet blev rundet af med tapas og vin, hvor der blev snakket og netværket på kryds og tværs mellem alumnerne. 

 

Er du interesseret i at være en del af SDU Esbjergs alumnenetværk, kan du tilmelde dig her og få besked næste gang, der bliver afholdt et arrangement. 

 

 

 

 

 

 

 

  

Du kan se endnu flere billeder fra arrangementet her

 

Vil du vide mere om campusnetværket?

Du kan læse mere om SDU's campusnetværk for alumner i Esbjerg her.

Læs mere

Følg LinkedIn-gruppen for alumner fra SDU i Esbjerg

Mød andre alumner fra SDU's campus i Esbjerg på LinkedIn.

Læs mere

Redaktionen afsluttet: 07.05.2019