Skip to main content
DA / EN

Hvordan skaber vi et bæredygtigt samfund?

Der er bred enighed om, at det gør vi ved at vi øge brugen af ren energi og energieffektiviteten

En måde at opnå disse mål er at få slutbrugerne til at reducere deres energiforbrug, flytte deres energiforbrug til bestemte tidspunkter og vælge rene energikilder. For at gøre det, er det nødvendigt at forstå, hvordan forbrugere træffer beslutninger om energiforbrug og lære, hvilke incitamentsordninger der har potentiale til at ændre deres beslutninger i den ønskede retning.

 

Dette projekt fokuserer på adfærdsmæssige incitamenter på et individuelt niveau. Tidligere undersøgelser har kun evalueret én adfærdsmekanisme ad gangen og implementeret den samtidig på tværs af alle forbrugere. Der er gode grunde til at antage (baseret på viden fra medicinsk forskning), at mekanismer, der er personligt tilpasset i forhold til indhold og timing, kan medføre en større indvirkning på forbruget.

 

Vi vil indføre personlige incitamentsordninger i Esbjerg – konkret ved at studere studerendes adfærd. Med sådanne data vil vi kunne skabe ny viden og rykke grænsen for, hvad vi ved om energiforbrug og at opbygge en unik videnbase på SDU i Esbjerg.

 

Projektet er finansieret af Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond med en bevilling på 200.000 kr.

 

Kontaktperson: Professor, Centerleder Magnus Söderberg

Redaktionen afsluttet: 14.06.2018