Skip to main content
Symposium

Der var gang i debatten til symposiet om Fremtidens Universitet

Mere end 140 deltagere var mødt op på SDU i Esbjerg for at høre oplæg og deltage i debatterne omkring, hvilken retning universiteterne skal gå i. Læs mere, og se billeder fra symposiet.

På trods af eksamenerne var der summen og liv på SDU i Esbjerg mandag d. 28/1, da Institut for Sociologi, Miljø-og Erhvervsøkonomi afholdte symposium omkring universiteternes fremtid. Erhvervsfolk, politikere, studerende og andre interesserede personer var mødt op fra nær og fjern for at diskutere, hvordan universiteternes fremtid skal se ud.

Fokus på samarbejde og det regionale campusuniversitet

I en af paneldebatterne blev der blandt andet sat spørgsmålstegn til, hvordan universiteterne i samspil med politikerne og erhvervslivet skal arbejde for at fastholde og tiltrække studerende til regionen. Repræsentanter fra alle parter var alle interesserede og enige om at gå i dialog for både at tiltrække nye uddannelser og studerende til Esbjerg, og dermed skabe en bedre forudsætning for et mere attraktivt studie-og forskningsmiljø for campusuniversiteterne.

Også universitetets roller blev diskuteret, da Professor Maja Horst og Professor Alan Irwin sammen holdte et oplæg, hvor de rejste forskellige spørgsmål vedrørende forskning og uddannelse. Uddannelserne på det enkelte campus og den regionale efterspørgsel efter arbejdskraft var blandt andet et af spørgsmålene, der blev diskuteret.

Ud over oplægget fra Professor Maja Horst og Professor Alan Irwin var der oplæg fra Professor David Charles under titlen The campus university and its region - lessons from the UK, der delte hans erfaringer med de britiske campusuniversiteter og deres dilemmaer. Også Borgmester Jesper Frost Rasmussen, Michael Eirup fra Kvist Industries og Henrik Böhmer Energy Innovation Cluster holdte oplægget Fremtidens universitet: Vores drømmeruniversitet, hvor de gav deres bud på, hvilket universitet de kunne ønske sig.

Symposium

Alan

Spørgsmål

Rektor

Netværk

David Charles

Debat

Vil du læse mere om symposiet?

Læs artiklen "Er fremtidens universitet et regionalt campus?" fra ScienceReport.dk og læs mere om, hvilke emner der blev diskuteret til arrangementet.

Læs artiklen her

Vil du se flere billeder fra arrangementet?

Du kan se flere billeder fra symposiet inde på SDU Esbjerg's facebook-side

Se flere billeder her

Redaktionen afsluttet: 08.02.2019