Skip to main content

SDU fastholder sin plads som attraktivt universitet i Sønderborg

Omkring 100 studerende er optaget på bacheloruddannelserne HA og European Studies i år. I forhold til tidligere år er det et rigtig flot optag, der viser, at Syddansk Universitet i Sønderborg ikke er mærket af at ligge udenfor de store byer.

Af Tina Højrup Kjær, , 04-10-2021

Der er kommet liv på Alsion igen – både efter nedlukning i forbindelse med Corona, men også efter sommerferien. Undervisningen på Syddansk Universitet er igen fysisk, og de studerende er mere aktive og lærelystne end nogensinde før. En tendens, som også afspejler sig i antallet af studerende. For andet år i træk har samfundsvidenskab fastholdt sin plads som et attraktivt studie. Og samlet set har bacheloruddannelserne HA Erhvervsøkonomi (Economics and Business Administration) i Global Business Relationships og European Studies haft et godt optag på omkring 100 danske og udenlandske studerende i 2021.

Stor beslutning

En af de nye udenlandske studerende på SDU Sønderborg er Roman Strehar, der kommer fra Slovakiet, og som lige er startet på bacheloruddannelsen ’Economics and Business Administration-Global Business Relationships ’:

”Jeg valgte at studere i Sønderborg på grund af Danmarks store muligheder for internationale studerende. For mig handlede det også om, at jeg skulle træffe en livsændrende beslutning. Da jeg kommer fra en meget lille by i Slovakiet, var Sønderborg lige det, jeg havde brug for, da andre universitetsbyer ofte er meget større.”

Internationalt studiemiljø

Anna Marie Dyhr Ulrich, der er viceinstitutleder på Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse, mener, at netop uddannelserne og studiemiljøet har en stor indvirkning på det fine optag:

”På trods af, at de studerende har valgt en mindre universitetsby, så oplever de et internationalt studiemiljø i Sønderborg med internationalt fokuserede uddannelser på engelsk”, lyder det fra viceinstitutlederen.

Og det er præcis det, der ligger til grund for nordfynske Maja Skov Warns studievalg: ”Jeg valgte at studere i Sønderborg, fordi jeg rigtig gerne ville være i et internationalt studiemiljø. Jeg ønskede også at være på et studie, der ikke er særlig stort, så der ville være mere interaktion mellem de studerende og underviserne. Sønderborg er en utrolig charmerende by med vand og skov tæt på.  Når man er på Alsion med udsigten over Alssund og Christian den 10.'s bro, føler man ikke, at man er i udkanten af Danmark,” lyder det fra Maja Skov Warn, der læser European Studies på 3. semester.

Alle vil møde nye mennesker

Også Roman Strehar, der valgte studieretning uden at have andre præferencer, end at han gerne ville have en uddannelse med et bredt spektrum af viden, der ville give ham flere forskellige karrieremuligheder, er enig med Anna Marie Dyhr Ulrich:

”Jeg synes, studiemiljøet i Sønderborg er fantastisk. Der er både danske og udenlandske studerende her, og alle vil gerne møde nye mennesker og socialisere med hinanden, så Campus Sønderborg er meget åbent for tilflyttere og nye studerende. Samtidig er dette år helt specielt, fordi pandemirestriktionerne netop er ophævede, hvilket gør, at selv studerende fra andre semestre også gerne vil have så meget som muligt ud af studielivet.”

Roman Strehar fortæller endvidere, at han vil anbefale sine venner i Slovakiet at studere i Sønderborg, fordi han betragter det som en rigtig universitetsby.

”… og så kommer de til at møde det her fællesskab af danske og internationale studerende, der gerne vil udvide deres forstand og deres muligheder for fremtiden”, lyder det fra ham.

Redaktionen afsluttet: 04.10.2021