Skip to main content

Studerende modtog diplom i entreprenørskab ved dimissionen på SDU Kolding

Otte studerende blev ekstraordinært hyldet til dimissionen torsdag den 30. juni på SDU Kolding. De modtog et helt nyt diplom, der giver dem bevis på, at de i studietiden har arbejdet særlig dedikeret og engageret med entreprenørskab – i undervisningen såvel som udenfor undervisningen.

Af Tina Højrup Kjær, , 06-07-2022

Blod på tanden

Udover at de var færdige som henholdsvis bachelorer eller kandidatstuderende og derfor fik overrakt deres respektive eksamensbeviser, fik otte studerende fra vidt forskellige studieretninger det helt særlige entreprenørskabsdiplom i hånden under dagens ceremoni.

- Det var dejligt at få overrakt et diplom for sin indsats. Det giver mig mere blod på tanden. Når andre anerkender en, så får man lyst til at fortsætte. Det styrker også mit CV, at jeg har fået papir på at have gjort et godt stykke arbejde, lyder det fra en begejstret Jacob Skytte Jensen, der har studeret på linjen HA i Entreprenørskab og Innovation.

Under uddannelsen har de fleste af Jacob Skytte Jensens fag haft entreprenørskab i fokus, eksempelvis faget ’Entreprenørskab og forretningsforståelse’.

- Det var faktisk det fag, som gav mig de vigtigste redskaber. Jeg lærte at teste, om en idé er en reel forretningsmulighed, og så lærte jeg at lave små prototyper for at teste idéerne af. Det var også i det fag, vi arbejdede med CO-Creation, hvor man udvikler produkter i samarbejde med sine kunder. Det har givet mig rigtig meget værdi som iværksætter, fortæller Jacob Skytte Jensen.

Hårdt arbejde betaler sig

Også Raimonda Grigaite-Kjeldsen, der netop har afsluttet sin kandidatuddannelse i International Tourism and Leisure Management er glad for den ekstra anerkendelse.

- Det er en stor ære at modtage diplomet og en opmuntring til at fortsætte min iværksætterrejse. Jeg har haft nogle udfordrende år med at starte virksomhed samtidig med et fuldtidsstudie, så derfor er diplomet ikke kun en værdifuld anerkendelse, men også en stor motivator og påmindelse om, at indsats og hårdt arbejde betaler sig, forklarer Raimonda Grigaite-Kjeldsen.

Under sit studie har Raimonda Grigaite-Kjeldsen startet og udviklet virksomheden Moto Lounge, hvor hun sælger motorcykeltøj til kvinder.

- Jeg har deltaget aktivt i SDU Rios og Pakhusets entreprenørskabsaktiviteter og SDU’s accelerator-program, og det har både styrket mig personligt, men også mit entreprenørielle mindset, og det har gjort mig i stand til at realisere og reflektere over kompetencer, jeg allerede har, men også dem, jeg ønsker at udvikle som virksomhedsejer, fortæller Raimonda Grigaite-Kjeldsen.

Fokus på entreprenørskab

SDU Kolding har i mange år haft stort fokus på entreprenørskab, hvilket bl.a. ses ved, at et af landets førende forskningsmiljøer inden for området netop ligger på SDU Kolding. Herudover har alle studerende, der læser på stedet, mulighed for at arbejde med entreprenørskab - både som en del af studiet og ved siden af studiet. Det sker bl.a. i SDU’s Startup GYM, der ligger i Pakhuset. Det kommer der mange spændende og nyskabende idéer ud af. Jacob Skytte Jensen har bl.a. sammen med en studiekammerat arbejdet med at innovere sportstasken.

- Vi var trætte af, at det altid var rodet i sportstasken, så vi besluttede at lave en sportstaske med inddelte rum, som skulle give fodboldspillere et bedre overblik med eksempelvis en indbygget strop til benskinner og et rum med udluftning til det våde håndklæde. Vi brugte metoden CO-Creation, hvor vi tog ud til forskellige fodboldklubber med en sportstaske, så de selv kunne få lov at designe rummene. Og til sidst kom vi frem til det design, der gik fleste gange igen. Vores prototype lavede vi i Pakhuset, hvor vi havde adgang til bl.a. symaskiner og materiale, fortæller Jacob Skytte Jensen.

Klæder de studerende på

Marianne Wolff Lundholt, der er campusleder på SDU Kolding, fortæller, at det, man gerne vil med entreprenørskab, er at klæde de studerende rigtig godt på.

- Vi har faktisk mange aktiviteter omkring entreprenørskab, som strækker sig fra mentorer til værkstedsfaciliteter, hvor man kan gå ned og have en mere hands-on tilgang til arbejdet med entreprenørskab, uddyber hun.

Værkstedsfaciliteterne ligger i Pakhuset, hvor en forretningsudvikler gerne sparrer med de studerende om opstart og udvikling af forretningsidéer og opstartsvirksomheder. Herudover kan man som studerende få adgang til kontorfaciliteter, mødefaciliteter, prototypeværksted og meget andet. Og som noget nyt, kan man nu også få et diplom for sin indsats indenfor entreprenørskab.


Redaktionen afsluttet: 06.07.2022