Skip to main content

SDU markerer sig igen i internationale rankings inden for iværksætterforskning

Internationale rankings vurderer kvalitet. Og selvom de alle kun siger en del af sandheden, fremhæver de styrker, der ikke kan underkendes.

På Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse (IER) er vi derfor stolte over igen at markere os som et afgørende forskningsmiljø indenfor iværksætteri. AD Scientific Index har for nylig udgivet deres nye ranking over de mest citerede forskere indenfor forskningsfelter, herunder iværksætteri.

51 danske forskere er på listen, som rummer en bred forståelse af iværksætteri. Trods instituttets relative lille størrelse har IER 6 forskere med på listen - herunder er en forsker i top-10. Og i modsætning til mange på listen er flere af IER-forskerne kommet på listen baseret på deres præstationer de seneste år, hvilket lover godt for fremtiden.

Det understreger på ny, hvilken stor betydning det lille miljø i Kolding har. I 2022 fik SDU en delt plads som nummer 100 på den internationale rankingliste TCU. Listen viser de mest produktive universiteter i de mest prestigefyldte tidsskrifter - og IER var her i selskab med blandt andre markante universiteter som University College London, University of Illinois at Chicago og University of Pennsylvania. Nu markerer SDU og IER sig igen.

En stolt forskningsgruppeleder, Majbritt R. Evald udtaler:

- Det tydeliggør, at der kan opbygges internationale konkurrencedygtige forskningsmiljøer også udenfor de store byer. Kritisk forskningsmasse kan skabes igennem eksterne samarbejdspartnere, internt sammenhold og specialisering. Så også i forskningsverdenen fungerer ”small is beautiful”.

Rankingen af de danske iværksætterforskere kan ses her:

https://www.adscientificindex.com/subject-rankings/?tit_sub=Business+%26+Management+%2F+Entrepreneurship&con=&country_code=dk&subject=&tit=Business+%26+Management

Redaktionen afsluttet: 17.04.2023