Skip to main content
Employabilitet

Fin debut for Springboard Festival

På Medievidenskab arbejder man fokuseret med employabilitet i løbet af uddannelsen. Vi var med til et af employabilitets-tiltagene; Springboard Festival, hvor grupper af studerende - i bedste Løvens Hule-stil -præsenterede deres projekter for et dommerpanel af fynske virksomheder.

Af Susan Grønbech Kongpetsak, , 20-06-2019

Hvad får man, når studerende fra Humaniora på SDU samarbejder med virksomheder om at styrke deres kommunikation på sociale medier?
En stribe nytænkende og friske kommunikationsideer, gennemarbejdede kampagner, skarpe taglines, videoer og memes. 

Det var i hvert fald resultatet, da Medievidenskab ved Institut for Kulturvidenskaber i maj havde premiere på et nyt employabilitetstiltag: Springboard Festival, der blev afviklet på Anarkist Beer & Food Lab i det historiske Albani-bryggeri i Odense, som en noget anderledes sidste undervisningsgang i faget Medieproduktion – sociale netværksmedier.

Her præsenterede 10 grupper af studerende fra Medievidenskab – i bedste Løvens Hule-stil – semestrets medieproduktioner for et dommerpanel fra de fynske virksomheder: Step, VisitOdense og Anarkist i håb om at vinde Springboard Festival.


Klappet på scenen

Grupperne blev – på Morten Henriksens opfordring, der er ekstern lektor og arrangør af festivalen – klappet på scenen af deres medstuderende for at komme godt i gang. Og så bød de studerende ellers ind med deres præsentationer;

Blandt andet en visuelt overbevisende Facebook-kampagne for DBU, der vil starte en samtale om og fremme interessen for kvindefodbold, en grafisk gennemført so-me-kampagne, som vil have danskerne til at tage snakken om organdonation, memes og kække instagram-opslag, der ville hjælpe Odense Zoo med at nå bedre ud til målgruppen af unge. Og endelig en veloplagt showpræsentation om, hvordan man brander Naturama bedre på sociale medier.

Klapsalver kom der også – i hvert fald verbalt – fra de tre dommere til de studerendes præsentationer.


Ros fra dommerne

Deres vurderinger af de forskellige præsentationer var nemlig fyldt med superlativer som ”Virkelig fed film”, ”Mega gennemarbejdet kampagne”, ”Jeg elsker, jeres gode forståelse for, hvordan man bruger medierne”, Stor ros til jeres tagline” osv. 

Og Ane Kirk Andersen, Head of content & activation, fra reklamebureauet Step, der var blandt dommerne ved Springboardfestivalen, understregede, at det var en stor inspiration at få indblik i de studerendes medieproduktioner:

- Efter i dag vil jeg virkelig gerne se nærmere på, at vi i Step arbejder på at få et advisory board af unge studerende, vi kan trække ind til udvalgte kunder. Det var tydeligt i præsentationerne, at der dukkede ideer op, som vi aldrig kunne have udviklet hos os, fordi de unge har en loose, sjov og håndholdt tilgang, der fungerer godt til en ung målgruppe.     


Der dukkede ideer op, som vi aldrig kunne have udviklet hos os, fordi de unge har en loose, sjov og håndholdt tilgang, der fungerer godt til en ung målgruppe

Ane Kirk Andersen, Head of content and activation

Tilfreds studieleder

Det var da også en meget tilfreds studieleder for Medievidenskab, Vitus Vestergaard, som mod slutningen af dagen talte til de fremmødte studerende, før han kårede vinderne af Springboard Festival. 

- Her på Medievidenskab har vi sat gang i en ny studieordning, hvor vi hele uddannelsen igennem arbejder med det nye buzzword employabilitet og har fokus på, hvad de studerende kan byde ind med i forhold til både virksomheder og samfundet, fordi det giver både de studerende og virksomhederne noget, sagde han og fortsatte:

- Dette nye forløb med medieproduktioner rammer virkelig godt det, vi gerne vil med employabilitet, fordi I studerende både har fået afklaret jeres kompetencer og værdi, har fået erfaringer med at samarbejde med omverdenen og reflekteret over samarbejdet. Og så er det flot og tankevækkende, at I allerede på 2. semester kan levere løsningsforslag og ideer, som er interessante for virksomheder, der arbejder professionelt med de her ting, roste studieleder Vitus Vestergaard.


Og vinderen er…

Så blev spændingen udløst og dagens vindere kåret: Det var gruppe 7 bestående af Mie Lemcke, Astrid Evertsen og Nikoline Kyhe Gundersen (der dog ikke var til stede, red.), der løb med sejren for deres social medie-kampagne ”Tag snakken” til Dansk Center for Organdonation.
Og det var nogle glade og overraskede studerende, som tog imod både et gavekort og en indstilling til at få en særlig udmærkelse på eksamensbeviset omkring deres indsats i medieproduktionsfaget.

Fed oplevelse

Og efter prisoverrækkelsen kunne vinderne næste ikke få armene ned over festivalen og faget:

- Det er så fedt at vi vandt, og virkelig fed og meget brugbar forberedelse til eksamen at høre fra virksomheder, hvad der var godt og mindre godt ved projektet. Vi har virkelig været i tvivl undervejs, om vi var på rette vej, fordi ting skulle tænkes anderledes igennem, fordi kampagnen var til en organisation og ikke til en kommerciel virksomhed, forklarede Astrid Evertsen.

Og Mie Lemcke fra vinderprojektet supplerede
- Det har virkelig været godt at arbejde med praksis og mærke, hvordan undervisning og teori har kunnet skubbe os videre i arbejdet projektet. Det har passet godt til os at arbejde omvendt i forhold til, hvordan undervisningen normalt foregår.

Redaktionen afsluttet: 20.06.2019