Skip to main content
Ny institutleder

Syv ting, du ikke vidste om ISK's nye institutleder

Professor MSO Sharon Millar er ny institutleder på Institut for Sprog og Kommunikation, vi stillede syv spørgsmål til den nye institutleder.

Af Susan Grønbech Kongpetsak, , 20-12-2018

Professor MSO Sharon Millar overtager nu roret som institutleder på Institut for Sprog og Kommunikation efter Steffen Nordahl Lund, som går på pension efter at have været institutleder siden 1998. Her er syv ting, du (måske) ikke vidste om Sharon Millar.

 

 

Hvad glæder du dig mest til ved jobbet som institutleder?

- Jeg går ind til jobbet med en stor lyst til at udvikle instituttet og sætte en retning, der kan bringe os godt gennem usikre og udfordrende tider. Noget af det vigtige for mig bliver at samarbejde med medarbejderne om at facilitere, at de har det godt og kan lide at komme på arbejde.

Hvem beundrer du mest og hvorfor?

Jeg beundrer allermest folk, som er modige nok til at kæmpe for deres sag til trods for alle udfordringer. Hvis jeg skal nævne en enkelt person, som lever op til det, må det være Nelson Mandela.

Hvad er din største styrke?

Min helt store styrke er, at man kan stole på mig. Jeg er der til at lytte og støtte, når nogen har brug for mig. Det bliver vigtigt i rollen som institutleder, fordi det er min overbevisning, at man finder nogle gode løsninger, der passer både til folk og rammerne, når man hører ordentligt efter.

Og din største svaghed?

Mit svage punkt er, at jeg er så fokuseret på mit arbejde, at jeg aldrig har fundet den indre disciplin til eksempelvis at lære at spille klaver, selvom jeg virkelig gerne ville kunne det.

Hvad er dit yndlingssted?

Jeg har to, meget passende når jeg nu er opvokset i Nordirland og bor i Danmark. På Fyn holder jeg meget af at tage gæster med ud og gå på østien ved Middelfart og Hindsgavl, der er virkelig skønt med skov og vand. I Nordirland holder jeg meget af at vandre med min bror i Mourne Mountains.

Hvad er dit absolutte favoritord?

Champagne. Jeg har meget varme følelser for både ordet og drikken, fordi det signalerer fest og at livet er godt. Det er også en social ting, man kan ikke drikke champagne alene.

Og det værste ord, du ved?

Det er udtrykket: ”At have nok i sig selv”, altså at man har så travlt med at få hverdagen til at hænge sammen, at man ikke lyst til at lukke nye venner eller udfordringer ind i sit liv. For mig er det et virkelig trist udtryk, for hvis man lukker ned for nye folk og at prøve noget nyt, så forsvinder ens nysgerrighed. Det er jo fra andre mennesker, man møder nye og interessante perspektiver på tingene.


Redaktionen afsluttet: 20.12.2018