Skip to main content
DA / EN

Ledelse af innovation

Implementeringen af digitale teknologier vil ofte både ændre arbejdets art og påvirke organisationens identitet, arbejdskultur og image, ligesom digitaliseringen kan få betydning for, hvilke ydelser, og dermed værdi, den kan tilbyde.

Derfor kræver implementering af digital teknologi overvejelser om, hvad den forandrer og hvordan transformationen påvirker organisationens interne forhold - fx i forhold til organisering, styring, ressourcer, kompetencer samt mulighed og motivation for innovation.

Disse ændringer kræver ledelsesmæssig opmærksomhed på muligheder og barrierer for implementering og skalering af de digitale løsninger og kalder derfor på både strategiske, ledelsesmæssige og strukturelle overvejelser og indsatser. Omfanget af disse overvejelser og indsatser er så stort, at transformationen kun vanskeligt kan ske i forbindelse med den daglige ledelse og drift af organisationen. Det betyder, at digital transformation ofte med fordel kan organiseres som et program eller et selvstændigt projekt, som indtænkes i organisationens portefølje af projekter.

 

Forrige side

Forside

 

 

Sidst opdateret: 27.11.2023