Skip to main content

DONG Energy: Studentersamarbejde giver os nye øjne på problemerne

Kan studerende fra SDU’s naturvidenskabelige uddannelser gøre din virksomhed klogere på, hvordan I løser komplekse udfordringer? Det mener senior modeludvikler ved DONG Energy, Kasper Tofte.

Hver eneste time i døgnet tikker nye data ind hos DONG Energy. Data som stammer fra målere i produktionen og bruges til afregning over for skat og varmekunder. Enorme mængder af data. Data som skal valideres og kvalitetssikres, og det var netop den opgave senior modeludvikler Kasper Tofte tidligere på året bad studerende fra SDU kigge nærmere på i forbindelse med SDU Supercomputer Challenge 2017. Dog uden at forvente implementeringsparate løsninger fra de studerende til gengæld.

- For DONG Energy er værdien af samarbejdet med de studerende primært indirekte, fortæller Kasper, som selv er cand.scient.oecon. fra SDU og har været tovholder på flere studentersamarbejder. - Ofte er det ikke det konkrete projekt, men samarbejdet med de studerende, der giver værdi for os, fordi jeg som afsender på den her type opgaver kommer tættere på problemet og får nogen at sparre med, som ser vores problem med helt nye og friske øjne. Det nyder både de studerende og virksomheden godt af, mener Kasper.

Samarbejde med studerende er en god mulighed

Ting tager som bekendt tid, og studentersamarbejde er ingen undtagelse. Det ved Kasper af erfaring, - Sammenlagt har jeg vel brugt omkring to uger på de studerende i forbindelse med SDU Super Computer Challenge. Inden de studerende kan kaste sig opgaven, er det nødvendigt at give dem en forståelse af den helhed, løsningen skal fungere i, og så skal de selvfølgelig have vejledning og hjælp undervejs. Det tager alt sammen tid, forklarer Kasper, som understreger, at det er vigtigt at afsætte den nødvendige tid til samarbejdet, hvis man som virksomhed vil have noget ud af det.

Alligevel vurderer Kasper, at studentersamarbejder kan være indsatsen værd. Særligt hvis man som virksomhed har konkrete problemer eller løsninger, man ønsker at få prøvet af. - Jeg tror især samarbejdet med studerende kan være givende, hvis en virksomhed har nogle ideer til, hvordan et problem kan løses, men ikke selv har ressourcerne til at teste dem. Her kan studentersamarbejde være en god mulighed, forklarer Kasper, som også personligt har haft glæde af de studerendes mange spørgsmål. – Samarbejdet med de studerende har givet mig erfaring med at undervise og vejlede. Kompetencer, som jeg fremadrettet kan bruge i mange forskellige sammenhænge, vurderer Kasper Tofte.

Få friske øjne jeres problem

Har din virksomhed også et projekt, som trænger til et par friske øjne? Kontakt virksomhedskonsulenterne i SDU RIO på mail eller tlf. 6550 2022.

Redaktionen afsluttet: 02.11.2017