Skip to main content

Februar

 • 28.02.2017

  Robotfryser skal holde styr på vores gener

  I takt med udviklingen af personlig medicin vil vi alle have vævsprøver frosset ned på hospitalet. Forskere fra SDU er i gang med at udvikle en robotfryser, som skal sikre, at patienternes gener ikke roder rundt på bunden af en kummefryser eller ender i forkerte hænder.

 • 27.02.2017

  Vi diagnosticerer os selv

  Moderne patienter søger information om sygdomme på internettet og køber medicin i udlandet uden om sundhedsvæsenet. SDU-forsker følger tendenserne.

 • 21.02.2017

  Mysteriet om den halshuggede viking

  Selvom fundet at et gammelt kranie i skovbunden sætter fantasien i gang, er det hardcore videnskab, når Dorthe Dangvard og kollegerne på Retsantropologisk Afdeling finder svarene på hvem, hvad, hvornår og hvordan.

 • 14.02.2017

  Til kamp mod kedelige idrætstimer

  Idrætsundervisningen skal ikke kun handle om boldspil og spring over hest. Der skal skabes rammer, der sikrer, at alle elever er med, uanset forudsætninger. SDU-forsker har måske fundet opskriften.

 • 09.02.2017

  Minister så SDU fra 14. etage

  Under sit besøg på SDU nåede Søren Pind både at komme højt til vejrs, invitere sig selv til en kommende indvielse samt at flyve med drone.

 • 07.02.2017

  Middelalderen får sin egen litteraturhistorie

  Skriftsproget og litteraturen gennemgik en enorm udvikling i løbet af middelalderen. Det skal frem i lyset nu, hvor Center for Middelalderlitteratur på SDU vil skrive middelalderens europæiske litteraturhistorie

 • 03.02.2017

  Lægens religion kan stå i vejen for organdonation

  Niels Christian Hvidts forskning viser en sammenhæng mellem sundhedsmedarbejderes tro og deres holdning til organdonation. Han mener, at hospitalerne skal blive bedre til at håndtere efterspørgslen efter åndeligt og eksistentielt nærvær

 • 02.02.2017

  Studiet starter i gokart

  Ræs i elektrisk gokart skød semesteret i gang for kandidatstuderende i elektronik. Efter at have trykket på speederen skal de unge nu selv i gang med at udvikle styringen til en elektrisk motor.