Skip to main content
DA / EN

Betonkonstruktioner

Henrik

Betonkunstruktioner er et forskningsområde indenfor Struktur-gruppen, som er en del af sektionen Civil and Architectural Engineering. Forskerne, der arbejder indenfor dette område, undersøger bæreevne og deformationskapacitet i betonkonstruktioner. Dette indeholder traditionelle og innovative betonkonstruktioner og også vurdering af den strukturelle sikkerhed i eksisterende konstruktioner. Forskningen indenfor dette område ledes af lektor Henrik Brøner Jørgensen.

Forskningsområdet er karakteriseret af et fokus på udvikling af designmodeller og vurderingsmetoder, som kan anvendes i praksis. Denne tilgang kræver et samspil mellem eksperimentel og teoretisk forskning, hvor modeller evalueres og stadfæstes gennem fysisk testning.

Gruppen er internationalt anerkendt for dens arbejde med udvikling af plasticitetsteori, og er aktiv i de følgende områder af betonkonstruktioner: egenskaber og designmetoder for strukturel beton, design af innovative konstruktioner, forskydninger i strukturel beton, forskydninger i forspændte betonbjælker, design og styrke i sammenkoblinger, funktionalitetsdesign af  sammenkoblinger, forstærkning af eksisterende konstruktioner, og tilbageværende bæreevne i beskadigede eksisterende konstruktioner.

Den eksperimentelle forskning udføres i betonlab, som er udstyret med state-of-the-art udstyr til eksperimentel forskning i betonkonstruktioner.

Kontakt

Lektor Henrik Brøner Jørgensen tlf. 65507520

hebj@iti.sdu.dk

Sidst opdateret: 23.10.2023