Skip to main content
DA / EN

Seneste nyt fra Institut for Mekanik og Elektronik

 • 03.12.2021

  CIE vigtig del af nyt forskningscenter, som skal give mere pålidelig elektronik

  Testcentret X-Power blev tirsdag d.23. november indviet på Aalborg Universitet. Her kan forskere og industri teste pålideligheden af effektelektronik i alt fra vindmøller til smartphones. X-POWER er skabt i et samarbejde ledet af Aalborg Universitet, hvor Center for Industriel Elektronik ved SDU og SDU Electrical Engineering også spiller en vigtig rolle.

 • 24.03.2021

  ECPE Online Workshop: Kondensatorer indenfor effektelektronik

  Gå ikke glip af ECPE online workshoppen "Capacitors in Power Electronics" d. 20. og 21. april med leder af CIE, Thomas Ebel og Prof. Huai Wang fra Aalborg Universitet i spidsen. Få indsigt i de nyeste trends indenfor emnet.

 • 07.01.2021

  Nyt udstyr til SDU med donation fra Fabrikant Mads Clausen Fonden

  Fabrikant Mads Clausen Fonden har ladet en sand regn af bevillinger drysse ned over SDU. Det kommer både forskning og uddannelserne på SDU til gode

 • 22.10.2020

  Nyt Institut for Mekanik og Elektronik på SDU

  Det Tekniske Fakultet styrker forskningsmiljøerne og uddannelserne inden for mekanik, mekatronik og elektronik med etableringen af ’Institut for Mekanik og Elektronik’.

 • 13.09.2020

  Ingeniørstuderende ved SDU Sønderborg vinder pris

  Rasmus Kjærsgaard fra Nordborg fik hæder og 10.000 kroner i forbindelse med årets uddeling af priser fra Elektrofondet i Ingeniørforeningen, IDA.

 • 21.08.2020

  Center for Industriel Elektronik indvier EMC-lab

  Center for Industriel Elektronik (CIE) ved SDU vil være internationalt førende indenfor forskningen i feltbåret emission fra power elektronik. I bestræbelserne på er nå det mål, er der blevet etableret et EMC-lab, som bliver indviet d.27.august fra klokken 15.00-17.00 – alle er velkomne.

 • 14.05.2020

  Thomas Ebel er Keynote Speaker på konference om passive komponenter

  Thomas Ebel åbner som Keynote Speaker konferencen ’Anwenderforum Passive Bauelemente 2020’.

 • 24.04.2020

  Grænseregionen er blandt verdens bedste i effektelektronik – men skal være endnu bedre

  Virksomheder på begge sider af den dansk-tyske grænse styrker deres position på markedet inden for effektelektronik, hvor de i forvejen står utroligt stærkt på verdensplan. Interreg Deutschland-Danmark har bevilliget 2.5 mio. euro til projektet PE-Region Platform.

 • 27.02.2020

  Statsministeren besøgte CIE

  Torsdag formiddag kom statsminister Mette Frederiksen på besøg i Sønderborg, hvor hun blandt andet kiggede indenfor i Alsion og hilste på de mennesker, der er i og omkring Center for Industriel Elektronik.

 • 25.02.2020

  Nyt Center for Industriel Mekanik på vej i Sønderborg

  SDU går sammen med Bitten & Mads Clausens Fond, LINAK, Region Syddanmark og Sønderborg Kommune om at oprette et nyt Center for Industriel Mekanik (CIM) med forskning, nye laboratorier og tilhørende ingeniøruddannelser inden for mekanikområdet. Den samlede investering beløber sig til mere end 93 mio. kr. frem mod 2030.

 • 31.01.2020

  H.K.H. Kronprinsen skød officielt HCØ2020-fejringen i gang

  Med et tryk på en knap affyrede protektor for HCØ2020 H.K.H. Kronprinsen en elektromagnetisk raket, og skød dermed officielt HCØ2020-fejringen i gang.

 • 19.08.2019

  CIE-bygningen klar til at tage imod studerende d. 1. september

  Når semesteret med udgangen af denne måned skydes i gang, så er den nye CIE-bygning klar til at huse de mange ingeniørstuderende.

 • 26.04.2019

  Initiativtager: CPE-POWERENG konference har været en stor succes

  SDU Sønderborg har i ugens køb været vært for en international konference om fremskridt og trends inden for effektelektronik.

 • 25.04.2019

  Ekspert: El-fly udviklingen er som et rumkapløb

  De seneste år er der sket store skidt inden for udviklingen af elektriske fly. Professor Christopher Gerada fra University of Nottingham, som er ekspert inden for området, sammenligner udviklingen med et rumkapløb.

 • 24.04.2019

  IEEE CPE Powereng-konference: - Lad os hjælpe de unge med af skabe en CO2-neutral fremtid!

  Repræsentanter for verdens største ingeniørsammenslutning er i disse dage samlet ved en IEEE CPE Powereng-konference på SDU Sønderborg. Her skal forskere og erhvervsfolk opdatere hinanden og diskutere de seneste videnskabelige landvindinger inden for effektelektronik – et forskningsfelt, som har stor betydning for den grønne transformation, som verden står over for i disse år.

 • 05.04.2019

  Fremgang i søgning til ingeniøruddannelser på SDU i Sønderborg

  Flere har søgt ind på en ingeniøruddannelse på SDU Sønderborg via kvote 2.

 • 02.04.2019

  X-Power: Stærkt samarbejde kommer hele Danmark til gode

  SDU Electrical Engineering og Center for Industriel Elektronik (CIE) har fået del i de 31 millioner kroner, som Uddannelses- og Forskningsministeriet har bevilliget til testcentret, kaldet X-Power. Centret skal arbejde med effektelektronik. CIE har modtaget fem millioner kroner, som fordeles ligeligt mellem aktiviteter i Sønderborg og Odense.

 • 08.03.2019

  Early Bird-tilbud på IEEE-konference i Sønderborg

  Verdens største ingeniørsammenslutning, Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), lægger vejen forbi SDU Sønderborg d. 23.-25. april i forbindelse med den vigtige CPE-POWERENG-konference. Ved registrering inden d. 15. marts, er der penge at spare.

 • 23.04.2018

  Forsker vil udvikle bedre høretests

  800.000 danskere har problemer med hørelsen. Det kan føre til depression og nedsat arbejdsevne. Ellen Raben Pedersen forsker i at gøre høretests bedre, så høreklinikker har bedre værktøjer til at vurdere hørenedsættelser.

 • 11.01.2018

  SDU Sønderborg får godkendt diplomingeniøruddannelse i Elektronik

  I december godkendte Uddannelses- og Forskningsministeriet to nye uddannelser i form af en KA og en BA i elektronik, som begge udbydes fra indeværende år på SDU Sønderborg. I dag kom så endnu en godkendelse fra Søren Pinds ministerium, nemlig diplomingeniøruddannelsen i elektronik.

 • 28.12.2017

  CIE-plantegninger godkendt

  Et unikt partnerskab imellem lokale virksomheder, regionen, Sønderborg Kommune og SDU blev indgået i 2017, hvilket grundlagde finansieringen af Center for Industriel Elektronik som en del af Electrical Engineering på SDU. Centret vil rent fysisk blive placeret i en ny bygning, som vil blive forbundet til Alsion via en gangbro.

 • 30.06.2017

  Stærkt partnerskab bag nyt center på SDU

  Et unikt samarbejde mellem offentlige og private virksomheder skaber grundlaget for nye forsknings- og innovationsfaciliteter samt nye ingeniøruddannelser på SDU i Sønderborg. Danfoss, Linak, Region Syddanmark, Sønderborg Kommune og SDU investerer hver 35 mio. i et nyt Center for Industriel Elektronik.

 • 03.02.2017

  NASA deltager i MCI-seminar

  MCI afholder seminar om litium-ion batteriteknologi. NASA-forsker deltager med indlæg om brugen af batterierne i rumfartsapplikationer.

 • 27.01.2017

  Ph.d. forsvar ved Paul Coman

  Ph.d. studerende Paul Coman forsvarer sin afhandling "Modeling of Li-Ion battery packs as basis for design of battery thermal management systems"

 • 10.10.2016

  100%-konference afslører behovet for at undersøge succesfulde green-tech start-ups

  Videnskabsfolk og aktører deltog i diskussioner om fremtidens vedvarende energi ved den binationale serie af årlige konferencer om vedvarende energi og klimaneutralitet.

 • 22.09.2016

  Grænseoverskridende vedvarende energi

  Tredje konference om fremtidens vedvarende energi i grænseområdet

 • 24.08.2016

  Bliv klog på Steve Jobs’ præsentationsteknik

  Steve Jobs er utvivlsomt et geni i forhold til succesfuld produktlancering og hans karismatiske stil har inspireret talere verden over.

 • 02.05.2016

  Ph.d.-forsvar ved Kasper Paasch

  Ph.d.-studerende Kasper Paasch forsvarer sin afhandling "Power Electronic System for Multi-MW PV Sites".

 • 27.04.2016

  Projekt om grøn effektelektronik fik god start

  Den 16. marts samledes seks Østersø-naboer for at skubbe Interreg-projektet ”Power Electronics for Green Energy Efficiency” godt fra start. Opstarten markerer begyndelsen på en indsats, der skal forøge forbruget af grøn energi ved hjælp af avanceret effektelektronik

 • 01.03.2016

  EU-millioner skal forstærke styrkeposition i grænselandet

  Nordtyske og syddanske virksomheder står meget stærkt inden for viden om effektiv styring og anvendelse af elektricitet - lige fra elektronikudstyr og transport til industriel produktion og energiproduktion. Nu skal 3 mio. euro fra EU og Region Syddanmark sikre, at styrkepositionen udbygges endnu mere, og at de stærke kompetencer kan skabe fundament for vækst og arbejdspladser.

 • 09.10.2015

  Klimaneutral – hvis vi kan, kan I også

  En todages konference på SDU i Sønderborg demonstrerede, hvordan lokalsamfundet praktiserer klimaneutralitet

 • 17.03.2014

  MCI i front for netværksprojekt indenfor grøn power elektronik

  Mads Clausen Instituttet får 350.000 kr. til netværksopbygning i Østersøregionen