Skip to main content

Banke: Vi havde næppe turdet give os i kast med udvikling af effektelektronik uden SDU

Forskere fra Center for Industriel Mekanik (CIM) besøgte før sommerferien Banke ApS, der leverer løsninger til elektrificering af arbejdskøretøjer. Holdet af forskere var i dagens anledning forstærket af forskere fra Center for Industriel Elektronik (CIE). Det blev et givtigt visit for både virksomheden i Ormstoft og delegationen fra SDU i Sønderborg.

-    Det tegner lyst!

Sådan lyder konklusionen fra direktør og stifter af Banke ApS, Rasmus Banke, efter han havde haft besøg af et en delegation forskere fra CIM og CIE ved SDU i Sønderborg. Direktør Rasmus Banke viste rundt i produktionen, hvilket gav anledning til sparring, hvor  faglige dialoger fik lov til at blomstre.

-    Der var mange kendte ansigter blandt de dygtige forskere og undervisere, som vi igennem de sidste 10 år har haft et godt og frugtbart samarbejde med. Der var også mange nye kræfter blandt de besøgende, og vi fik et grundigt indblik i hvad der foregår af nye spændende ting på SDU som helhed, men selvfølgelig på CIE og CIM i særdeleshed. Mulighederne har aldrig været bedre!

Rasmus Banke fortællere videre, at den retning man har valgt på SDU kommer til at få indflydelse på virksomhedens valg.

-    Vi havde næppe turdet give os i kast med udvikling af effektelektronik på egen hånd, hvis ikke vi havde adgang til samarbejdet med SDU. Men nu kaster vi os formentlig ud i det. Vi kan købe os adgang til laboratorier, som ellers ville være udenfor vores rækkevidde, og vi kan indgå i langvarige samarbejdsrelationer om produktudvikling.

Små og mellemstore virksomheder som f.eks. Banke ApS har sjældent en størrelse, hvor der er plads til teknologiudvikling for egne budgetter. Derfor kan det være værdifuldt for SMV’erne at samarbejde med SDU og andre universiteter. Det fortæller innovationskonsulent ved SDU, Frederik Gottlieb:

-    På SDU Sønderborg bygger vi bro mellem den nyeste forskning og industriens behov. I den sammenhæng har vi etableret konceptet ’CIM på tur’, hvor vi hver anden fredag besøger en lokal virksomhed for at ”sparke dæk” og høre om virksomhedens tekniske udfordringer, og på den måde etablere et samarbejde, som kan indebære alt lige fra et semesterprojekt, et praktikophold til et stort fælles forskningsprojekt.

Hvis du ønsker at få besøg af CIM, så kan du læse mere på SDU Sønderborgs side om industrielt samarbejde. Her kan du også kontakte Frederik Gottlieb og sætte en aftale i stand.Sidst opdateret: 09.11.2021