Skip to main content

Alle 21 ingeniøruddannelser hitter

32 procent flere unge har i år søgt ind på ingeniøruddannelserne

Interessen for ingeniøruddannelserne på SDU stormer frem. Antallet af 1. prioritetsansøgere er nemlig steget med 32 procent i forhold til 2011.

”Vi ser en imponerende fremgang på alle 21 uddannelser. 26 procent flere har søgt ind på en diplomingeniøruddannelse, mens civilingeniøruddannelserne har fået 43 procent flere 1. prioritetsansøgninger. Den store interesse gælder i øvrigt både ingeniøruddannelserne i Odense og i Sønderborg,” siger Henning Andersen, der er uddannelsesdirektør ved Det Tekniske Fakultet på SDU.

Ny uddannelse vækker begejstring
Med 40 1. prioritetsansøgere er den helt nye Civilingeniør i Software Engineering blandt de mest eftertragtede ingeniøruddannelser.
”Vi er selvfølgelig glade for, at Civilingeniør Software Engineering har vist sig at ramme et markant behov såvel som interesse hos de unge mennesker – ikke mindst fordi vi ved, at erhvervslivet efterspørger denne type af ingeniører,” siger Henning Andersen.

Af andre uddannelser, der har taget et højdespring, ses bl.a. Diplomingeniør i Global Management and Manufacturing, som går frem med 80 procent i forhold til 2011, mens Civilingeniør i Lærings- og Oplevelsesteknologi boomer med 250 procent flere 1. prioritets ansøgere i forhold til 2010, hvor uddannelsen startede.

Også Civilingeniør i Energiteknologi, der blev introduceret sidste år, er gået frem.

Jobsikkerhed i fokus
”Jeg tror, at de unge viser så stor interesse for ingeniøruddannelserne, fordi de har fået øjnene op for, hvor vigtigt det er at vælge en uddannelse, som matcher virksomhedernes behov,” siger Henning Andersen og peger på, at den gennemsnitlige ingeniørledighed i Danmark er på 2,5 procent .

Det er dog ikke den eneste årsag til den markante interesse fra de unge mennesker:

”Helt konkret har vi også gjort en ekstra indsats for at skabe kontakt til skolerne, så vi kan vise eleverne, hvordan det er læse til ingeniør, og hvad de kan bruge uddannelsen til efterfølgende.”

For mere information kontakt
Uddannelsesdirektør Henning Andersen på tlf. 27787301 / e-mail ha@tek.sdu.dk  

FAKTA
21 ingeniøruddannelser på SDU (se oversigten på www.sdu.dk/ing)
Antal ansøgere til ingeniøruddannelserne på SDU: 1. prioritet: 661, 2. prioritet: 603, i alt 1264 (opgjort d. 6.7.2012)

Redaktionen afsluttet: 09.07.2012