Skip to main content
DA / EN
IT-sikkerhed

Indlogning til elektroniske ressourcer pr. 15/8 2018

Pga. it-sikkerhed indføres der login til elektroniske materialer fra campus og OUH.

Af Licenskontoret, , 08-08-2018

I samråd med IT-service og Biblioteksudvalget er det blevet besluttet at indføre indlogning til elektroniske materialer fra campus og fra OUH for at højne it-sikkerheden omkring de elektroniske materialer.


Studerende og ansatte

Det betyder, at lige meget hvilket netværk studerende og ansatte er på, når de er på campus eller OUH, vil de skulle logge ind, hvis de f.eks. skal lave en søgning i en database eller hente en artikel fra et elektronisk tidsskrift. For de fleste studerende vil det ikke betyde den store forskel, da ca. 70 % af de studerende i dag bruger gæstenetværket og ikke Eduroam, og derfor allerede skal logge ind.


De ressourcer, der ikke er fjernadgang til, f.eks. Karnov og Kompass vil ligeledes blive afkrævet et login, men man vil fortsat kun kunne bruge disse ressourcer fra campus.


Walk in users

Brugere af biblioteket i kategorien ”almindelige” lånere vil fremover kun kunne bruge de elektroniske ressourcer, når de benytter bibliotekets publikumsmaskiner, der er stillet til rådighed i bibliotekets lokaler.

Denne ændring sker på baggrund af, at det af de fleste licensaftaler fremgår at ”walk in brug” kun må ske på bibliotekets område.


Får SDU besøg af eksempelvis gymnasieelever, kan biblioteket lave et gæstefjernadgangslogin der kan benyttes fra campus. Kontakt Licenskontoret angående login til besøg i god tid.


Spørgsmål eller kommentarer

Hvis der er spørgsmål eller kommentarer til dette, så kontakt bibliotekets Licenskontor på telefon 6550 2632 eller mail e-tss@bib.sdu.dk, så vil vi være klar til at hjælpe både dig videre.

Redaktionen afsluttet: 08.08.2018