Skip to main content

Omsætter teori til administrationssystem til et vaskeri

”Jeg har altid godt kunnet lide IT, men var i tvivl om, hvilken uddannelse jeg skulle vælge og kiggede både på datalogi og datamatiker,” siger Simon og fortsætter:

”Men da jeg snakkede med nogen fra IT, vidste jeg, at det var noget for mig, fordi uddannelsen er bred, vi arbejder i projektgrupper og har undervisning i organisationsteori og virksomhedsledelse.”

Designer og programmerer i projektgrupper
Ikke alle fag er lige spændende, fortæller Simon, der bedst kan bedst lide programmering, systemudvikling og arbejdet med virksomheder:

”Vi har programmeret i Java og er nu begyndt at bruge C# (C Sharp). Det er spændende at få lov til at opbygge systemer og lave små programmer fx i projektarbejdet,” siger Simon, der på 2. semester var med til at lave et administrationssystem til en boligforenings vaskeri.

Løsningen skulle kunne trække statistik over forbruget, man skulle kunne styre og oprette brugere og have mulighed for at lukke for adgangen, hvis brugeren ikke havde betalt.

”Som del af projektet har vi lært metoder til at analysere og designe programmer, så vi kunne skabe et logisk overblik over hele systemet, før vi gik i gang med den praktiske programmering. Det har givet et super indsigt i systemudvikling.”

Godt kammeratskab
Det er ikke kun på grund af uddannelsens faglige indhold, at Simon har fundet sin rette hylde. Han er også glad for den nære kontakt til underviserne og sammenholdet på klassen:

”Vi går fx i byen sammen, og jeg spiller også fodbold med nogen af de andre. Så vi har et godt kammeratskab,” siger Simon, der i fritiden også er livredder og underviser i dans.

Simon Riding læser diplomingeniør i IT, men overvejer at læse videre til civilingeniør i Software Engineering, hvilket han kan gøre, fordi de to uddannelser er ganske nært beslægtet.

Fakta om uddannelsen

Vil du være civilingeniør i Software Engineering starter du på bachelordelen (3 år) eller diplomingeniør i softwareteknologi (3,5 år) og går derefter videre til kandidatdelen (2 år).

På de tre først år arbejder du bl.a. med temaerne: 
 
- Software engineering og brugercentreret design
- Organisationsorienteret softwareudvikling
- Design af softwaresystemer i en global kontekst
- Softwarekomponenter

Det Tekniske Fakultet Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230

Sidst opdateret: 02.08.2023