Skip to main content

Når du har gennemført en bacheloruddannelse kan du vælge at læse videre på en kandidatuddannelse. Det kan være inden for samme fagområde som din bachelor eller et helt andet. Det kan være på Syddansk Universitet eller på et andet universitet.

Nye udfordringer

Ligemeget hvilken kandidat du vælger, vil der være ting, der er anderledes. Opgaverne vil blive mere komplekse og der vil være større forventninger til at du selv kan stille og løse opgaver inden for dit område. Du vil skulle bygge ovenpå og bruge den viden og de grundlæggende kompetencer du har fået med fra din bachelor på nye og mere selvstændige måder.På din kandidatuddannelse har du mulighed for at præge uddannelsen og skabe din egen unikke profil, ved for eksempel at kombinere forskellige fag, tage i praktik eller studere et semester i udlandet.

Samme spor eller ny kurs?

Hvis du vælger at læse en kandidat inden for samme fagområde, vil overgangen være flydende. Du vil måske have de samme undervisere, mange af de samme medstuderende, og være i de samme lokaler du er vant til. Hvis du vælger at søge ind på en kandidat inden for et andet fagområde kan det kræve mere tilvænning og metoderne, fagene og menneskene være helt nye. Det kan være en god mulighed for at udfordre dig selv og kombinere din uddannelse på din helt unikke måde.