Skip to main content

Fra elitesvømmer til klimabevidst ingeniør

  • Denne uddannelse kan læses i Sønderborg
  • Denne uddannelse foregår på engelsk

Hvorfor valgte du Mechatronics i Sønderborg?
- Efter flere år med svømning på eliteniveau og et studie i kinesiologi, stoppede jeg med at svømme og søgte efter et studie i Europa – min mor er tysk, så jeg har europæisk statsborgerskab. Min far er ingeniør. Mine favoritfag var matematik og fysik, og jeg ledte efter noget, der var på engelsk og internationalt anerkendt. SDU var et match, også fordi det er praktisk orienteret og kun tager tre år. Jeg kan godt lide friheden til at gå efter det, jeg er interesseret i. Det er dejligt at have venner fra hele verden, det gør mig mere åbensindet og åbner muligheder for at besøge nye lande og se, hvordan andre mennesker bor.

Du beskriver Mechatronics som hands-on, vil du uddybe det?
- Der er nogle teoretiske fag, men hovedparten af programmet består af at omforme det, du har lært til et semesterprojekt. Alle projekterne har været interessante, og jeg har fået noget ud af hvert eneste projekt. Jeg oplevede, at processen med gruppearbejdet blev mere og mere spændende, jo længere vi kom frem i uddannelsen, især da vi begyndte at designe nye, coole ting. Der har også været øjenåbnende øjeblikke. Vi havde et samarbejde med en landbrugsskole, hvor vi skulle finde ud af, hvordan man kunne spare energi i landbruget. Jeg ændrede min livsstil, da det gik op for mig, hvor meget landbruget påvirker klimaet negativt. Jeg stoppede med at spise kød. Jeg kan stadigvæk godt lide kød, men jeg spiser det kun ved særlige lejligheder.

Hvordan ser din fremtid ud?
- Lige nu tager jeg et halvt år ad gangen. Måske tager jeg tilbage til Canada eller starter et firma, jeg har et par ideer. Jeg vil gerne arbejde for en mere bæredygtig verden, og jeg forestiller mig, at jeg med min viden og uddannelse kan gøre en større forskel i ulande eller i lande, der forurener mere end f.eks. Danmark, som allerede er miljømæssigt meget lang fremme. I Canada kunne jeg godt tænke mig at arbejde med transport og få flere til at tage cyklen i stedet for bilen. Min tilgang er holistisk på den måde, at det ikke nødvendigvis altid er den bedste ide at finde en teknisk løsning på et problem. For eksempel CO2-udledning fra trafik. I stedet for kun at fokusere på at bygge bredere veje og mere energieffektive motorer, kan det være billigere og mere effektivt at skabe gode forhold for cyklister og overbevise flere om, at de skal tage cyklen - som man gør i Danmark.

Hvordan har du det med Sønderborg?
- Jeg kan godt lide byen. Den er lille. Om sommeren er her fantastisk. Jeg dyrker triatlon og har købt en landevejscykel, som jeg kører langt omkring på og udforsker nye områder og veje. Det er sjovt. Her er ret stille, og det kan være svært at skabe et socialt miljø. Det vil jeg gerne arbejde på - at få områdets forskellige universiteter til at kommunikere og skabe et socialt miljø og et fællesskab for alle de studerende på kryds og tværs af studier.

Det Tekniske Fakultet Syddansk Universitet

  • Alsion 2
  • Sønderborg - DK-6400

Sidst opdateret: 01.08.2023