Skip to main content
DA / EN

Biomekanisk laboratorium

Institut for Idræt og Biomekanik råder over et biomekanisk laboratorium på over 160 m2 i to etagers højde (ca. 6 m), hvilket muliggør målinger under særdeles pladskrævende øvelser såsom løb, spring med tilløb, cykling og gymnastik med diverse redskaber.

Biomekanisk Laboratorium er p.t. udstyret med en kraftplatform med mulighed for udvidelse op til 6 kraftplatforme, hvilket muliggør meget avancerede løbe- og ganganalyser. Desuden er laboratoriet klargjort til et løbebånd, således at langdistancegang, løb og cykling kan analyseres i alle rummets dimensioner.

Der kan foretages analyser baseret på kinetik, kinematik, EMG, iltoptagelsesudstyr samt biopsier og andre prøver (herunder blodprøver). Videooptagelser kan foretages i såvel 2D som 3D med op til seks kameraer, og instituttet råder i dag over avancerede software-pakker blandt andet til analyse og kvantificering af indre arbejde. Metoderne og softwaren er udviklet på instituttet.

Biomekanisk Laboratorium er desuden udstyret med en række specialopstillinger til måling af blandt andet muskeludtrætning, senestivhed og bevægelsesmønstre under roning. 

Sidst opdateret: 19.01.2022