Skip to main content
DA / EN
Uddannelser om hørelsen

Audiologi og pædagogisk audiologi, SDU

VILD MED LYD? Tag en uddannelse, der handler om hørelsen - det er der god lyd i! Som audiolog uddanner du dig til en branche fuld af ny teknologi samt mennesker med brug for hjælp.

Vil du arbejde med mennesker og kommunikation? Vil du hjælpe mennesker til en bedre livskvalitet? Uden det handler om personlig pleje og medicin.

Så er uddannelserne i audiologi noget for dig! Som audiolog arbejder du med hørelsen og mennesker, der har problemer med at høre.

Der er mange årsager til, at mennesker har problemer med hørelsen eller er døve. Det kan være medfødt eller opstået senere i livet, fx på grund af for høj lyd i hørebøfferne.

Et hørehandicap kan heldigvis afhjælpes, og det er her audiologerne kommer i spil.

På SDU kan du uddanne dig inden for en teknisk eller en pædagogisk retning.

Begge uddannelser kombinerer sundhedsfaglige og sproglige fag samt hhv. tekniske og pædagogiske elementer.

Utallige muligheder for job

En audiolog arbejder på sygehusene eller hos private hørecentre, hvor de foretager målinger og tilpasninger af høreapparater til mennesker med hørevanskeligheder. Audiologer finder også job inden for høreapparatindustrien, hvor opgaverne består i udvikling af nye høreapparater eller måleudstyr. De danske firmaer er nogle af de største på verdensmarkedet.

De pædagogiske audiologer arbejder med rehabilitering af mennesker med hørevanskeligheder af forskellig art. Det kan for eksempel dreje sig om mennesker, der skal lære at leve med et høretab, lære at høre med høreapparater eller anden høreteknologi, f.eks. Cochlear Implant, eller mennesker med tinnitus og overfølsomhed over for lyd.

Læs mere

Audiologi

Pædagogisk Audiologi

Vær opmærksom på, at adgangskravene til de to uddannelser er forskellige.

Pædagogisk Audiologi

Læs mere om Pædagogisk Audiologi - for dig, der vil hjælpe mennnesker med hørehandicap!

Audiologi

Læs om uddannelsen i Audiologi, hvor du f. eks. kan komme ud og arbejde med at udvikle måleudstyr eller nye typer høreapparater.

Redaktionen afsluttet: 13.06.2016