Skip to main content

Har du en erhvervsakademi-uddannelse?

De særlige bachelorforløb på SDU tager udgangspunkt i den uddannelse, du allerede har taget, og bygger mere viden på, så du til slut har en fuld bacheloruddannelse.

Du slipper for at starte helt forfra, da din erhvervsakademi-uddannelse giver dig 'merit' for en række af fagene på bacheloruddannelsen. Du kan altså nøjes med at følge de fag, som er nye for dig, eller som går mere i dybden med de fagområder, du allerede kender.

 Samtidig giver det særlige bachelorforløb dig direkte adgang til den kandidatuddannelse, der ligger i naturlig forlængelse af bacheloruddannelsen.

Hvad er 'merit'?

På de fleste af forløbene skal du søge om 'merit', efter du er blevet optaget. Det betyder, at din nye uddannelse vurderer, præcis hvilke fag du er fritaget fra at følge.

Særlige bachelorforløb på SDU

SU til særlige bachelorforløb

Du kan søge om SU til ovennævnte særlige bachelorforløb. Antallet af SU-klip til den enkelte uddannelse afhænger dels af forløbets omfang i ECTS og dels af uddannelsens start - og sluttidspunkt.

Eksempelvis kan du få 17 klip til et bachelorforløb på 90 ECTS, som starter i september og afsluttes i januar (i alt 17 mdr.)

Du er velkommen til at henvende dig til Studenterservice SU, hvis du har spørgsmål til din SU.


Optag (Bachelor) Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230
  • Telefon: +45 6550 1051

Sidst opdateret: 05.01.2023