Skip to main content

uniTEST

Gode råd inden testen

Se hvad du kan gøre, hvis du vil være bedst muligt klædt på til uniTEST.

Kan man forberede sig til uniTEST?

uniTEST handler ikke om din viden, men om dine kompetencer. Du kan altså ikke 'læse op' til uniTEST. Alligevel er det en god idé at forberede dig på, hvad det er for en test, du skal deltage i. 

På den måde får du en bedre idé om, hvordan du griber spørgsmålene an og udnytter tiden bedst muligt. I det følgende får du fire gode råd til, hvordan du forbereder dig og griber testen an. 

#1 - Se eksempler på test-spørgsmål

Vi har samlet en række eksempler på spørgsmål fra uniTEST (pdf).

Tag et kig på dem, så du er forberedt på test-formen, og hvordan spørgsmålene er udformet. Ofte skal du bruge lidt tid på at læse en tekst, hvorefter der stilles flere spørgsmål til den samme tekst. 

#2 - Gå videre i stedet for at gå i stå

Der er ikke lang tid til hvert spørgsmål, så det er vigtigt, at du ikke går helt i stå ved noget, som er svært for dig at svare på. Giv hellere dit bedste bud og gå videre . Så kan du altid vende tilbage, hvis du har tid til overs.

Omvendt er det også helt ok, at du bruger tid på at finde frem til de rigtige svar. Man kan sagtens klare testen godt uden at nå det hele. 

#3 - Du får ikke minus-point for forkert svar

Derfor er det bedre at svare end helt at springe et spørgsmål over. 

#4 - Træn din læsehastighed

Forud for spørgsmålene skal du typisk læse en mængde tekst, som indeholder de informationer, du skal bruge for at svare på spørgsmålene. Derfor er det en fordel, hvis du træner og optimerer din læsehastighed - især hvis du ikke er vant til at læse så meget.

 

Fakta om uniTEST

Test-form
Multiple choice test
Antal spørgsmål
95
Varighed
2,5 timer
Tidspunkt
15. - 16. april 2023

Sidst opdateret: 07.10.2022