Skip to main content
DA / EN

Brænder for bæredygtig produktion, der betaler sig

  • Denne uddannelse kan læses i Sønderborg
  • Uddannelsen udbydes på engelsk

Jane Kaad Lykke Gregersen, der netop er startet på i Engineering, Innovation and Business’ kandidatdel, har sin drømmekarriere i kikkerten: ”Jeg kunne godt tænke mig at arbejde med bæredygtighed inden for det, vi kalder ’fra vugge-til-vugge’. Det handler om, at man kun skal være miljørigtig, hvis man også tjener penge – altså den grønne tankegang skal kunne betale sig. Jeg har skrevet en rapport om emnet, som jeg håber at kunne beskæftige mig mere med, fordi jeg godt kan lide helhedstankegangen,” siger hun.


Bruger teorien på virkeligheden
Jane har valgt at læse Engineering, Innovation and Business, fordi hun kan lide at kombinere ingeniørfaglighed og forretningsaspekter – og bruge sin viden på at løse konkrete udfordringer:

”Hvert semester har vi et projekt, hvor vi anvender den teori, vi har lært. Fx har vi på 5. semester det, der hedder Expert in Teams. Her arbejder vi sammen i en stor tværfaglig gruppe, hvor vi hver især er eksperter på vores område.”

”Vi lavede projektet for Søby Skiftværft. De kunne ikke sandblæse deres skibe, når det var blæsevejr, hvilket gjorde dem ukonkurrencedygtige. Vi løste problemet ved at udvikle en robot, der bruger induktion i stedet for sand til at fjerne malingen,” siger Jane og fortsætter: 

”Det var et super spændende projekt, fordi vi arbejdede med virkelige problemstillinger. Samtidig betød det tværfaglige arbejde, at vi blev klogere på egne og andres kompetencer.”

 

Fakta

Engineering, Innovation and Business er en civilingeniøruddannelse, der består af en bachelordel (3 år) og en kandidatdel (2 år).
Det første 3 år arbejder du bl.a. med:

  • Kreativitet
  • Innovation
  • Forretning

Det Tekniske Fakultet Syddansk Universitet

  • Alsion 2
  • Sønderborg - DK-6400

Sidst opdateret: 01.02.2022