Ugens tal: Forskel på befolkningens sundhedsprofil i de 21 nye sundhedsfællesskaber

23.01.2019

Der er forskel på befolkningens sundhedsadfærd og -tilstand i de nye sundhedsfælleskaber.

Der er eksempelvis flest rygere og flest borgere med langvarig sygdom i sundhedsfællesskabet Nykøbing Falsters Sygehus, mens sundhedsfællesskabet Aarhus Universitetshospital får den laveste andel af rygere og sundhedsfællesskab Bispebjerg Hospital i København den laveste andel af langvarigt syge.

Det er Statens Institut for Folkesundhed, der står bag opgørelsen. Den kommer i kølvandet på regeringens udspil til en ny sundhedsreform, der indebærer 21 nye sundhedsfællesskaber.

Se Ugens tal

Klik her