Skip to main content
DA / EN

Indvielse: Ingeniørerne flytter i ny bygning på campus

Flyttekasserne er pakket ud, og undervisningslokaler, kontorer og laboratorier er indtaget af medarbejdere og studerende. Universitetet indvier onsdag en spritny bygning på campus, som skal give den teknologiske forskning tag over hovedet.

Universitetet indvier onsdag den nye bygning, som fremover skal huse Det Tekniske Fakultet, der primært udklækker nye ingeniører i det syddanske.

Dekan Henrik Bindslev, der starter med at byde velkommen, ser frem til en dagligdag tæt på de øvrige afdelinger af universitetet.

- Jeg er begejstret for, at vi er rykket tættere på resten af SDU. Ingeniører lever af at samarbejde og finde løsninger. Nu kan vi dagligt vekselvirke med universitetets andre fagligheder og invitere dem ind i teknologiske forskningsfaciliteter i verdensklasse. Og bygningens udformning står ligesom moderne ingeniørvidenskab for både faglig lidenskab og leg med nye ideer. Se bare den smukke hovedtrappe i midten af bygningen – funktionel og samtidig arkitektonisk nyskabende, siger han.

Styrker studiemiljø

I november står den nye undervisningsbygning klar, og dekanen påpeger, at den korte afstand til resten af universitetet vil styrke studiemiljøet såvel som de studerenes bånd på tværs af uddannelser.

- Vi glæder os til at give vores ingeniørstuderende state of the art-undervisningslokaler. Vores nye fælles adresse gør det samtidig nemmere for de ingeniørstuderende at benytte sig af gode tilbud som SDU fitness, svømmehallen, idrætsanlægget, Fredagsbaren, filmklubben og meget mere, siger Henrik Bindslev

Rundvisning i den nye bygning


På indvielsesdagen bliver der mulighed for at få en rundvisning i den nye bygning, som er nomineret til årets skolebyggeri. Studerende og medarbejdere kan boltre sig på bygningens tre etager, hvor de nederste primært rummer 6.000 kvadratmeter laboratorier og værksteder med moderne faciliteter, som skal sikre et solidt fagligt læringsmiljø for fremtidens ingeniører.

Bygningens spændende facade er inspireret af italiensk arkitektur, og den giver et godt lysindfald og et levende udtryk. Hjertet i den nye bygning er den enorme trappe ”Møblet”, som skaber sammenhængskraft mellem afdelinger og etager.

Indvielsen finder sted onsdag den 30. september fra klokken 13 til 15 på parkeringspladsen foran Det Tekniske Fakultet. Der er mulighed for rundvisning.
Redaktionen afsluttet: 28.09.2015